arrow_drop_up arrow_drop_down
30 november 2018 

De 79ste minuut strategie bij live gokken op voetbal

De 79ste minuut strategie bij live gokken op voetbal is nog niet zo bekend bij het grote publiek, maar daarom niet minder interessant. Binnen een dikke 11 minuten weet je al of je weddenschap winnend is, hetgeen perspectieven opent voor een snelle groei van je bankroll. Al is het bij deze methode wel uitermate belangrijk om steevast rekening te houden met het matchverloop en de statistieken. Vervolgens kan je op basis daarvan op zoek gaan naar een value bet.

Inhoudsopgave

  1. Hoe werkt de 79ste minuut strategie?
  2. Voorbeeld van de 79ste minuut strategie
  3. Nadelen van de 79ste minuut strategie
  4. Voordelen van de 79ste minuut strategie

Hoe werkt de 79ste minuut strategie?

De 79ste minuut strategie kan je zoals de naam al doet vermoeden uitsluitend toepassen bij live weddenschappen. Het doel van deze gokmethode is om rond de 79ste minuut in te zetten op een value bet. In de meeste gevallen wordt er voorspeld dat er in het slot van de wedstrijd géén doelpunt meer zal vallen, maar vanzelfsprekend zijn er ook andere opties. Zo kan je bijvoorbeeld ook een winnaar voorspellen of inzetten op de over/under-lijn bij corners. Drie factoren zijn cruciaal bij de 79ste minuut strategie: (1) matchverloop, (2) statistieken en (3) value. Probeer deze drie elementen altijd in balans te brengen om een weloverwogen weddenschap te plaatsen.

De 79ste minuut strategie kan enkel toegepast worden bij live weddenschappen

Matchverloop

De eerste vereiste is dat je de match waarop je wil inzetten onder de loep neemt. In een ideale wereld bekijk je de wedstrijd op tv of volg je via livestream bij je bookmaker. Als dat geen optie is, moet je op z’n minst nagaan wat er tijdens de wedstrijd zoal gebeurd is. Hoeveel schoten op doel zijn er al geweest langs beide kanten? Hoeveel hoekschoppen tellen beide ploegen? Hoeveel kaarten heeft de scheidsrechter al getrokken of is er misschien zelfs al iemand uitgesloten? Is er een lange blessurebehandeling geweest waardoor er minstens 5 minuten extra tijd verwacht worden? Uiteraard spelen ook factoren als het belang van de match een rol. Een ploeg die zich op de vorige speeldag verzekerde van het behoud speelt namelijk niet met dezelfde motivatie als een team dat nog kampioen kan worden.

Statistieken

Van zodra je op de hoogte bent van het matchverloop ga je op zoek naar statistieken uit het verleden. Op Whoscored en Soccerway vind je bijvoorbeeld een schat aan informatie over quasi elke ploeg ter wereld. Fussball Wettpoint heeft dan weer zeer uitgebreide head-to-head statistieken (zie onderstaand screenshot). Ga op zoek naar gegevens als: hoe vaak scoort de thuisploeg gemiddeld in eigen huis? Hoe vaak scoort de uitploeg gemiddeld op verplaatsing? Rond welke minuut vallen het gros van de doelpunten van beide teams? Hoe liepen de laatste tien onderlinge confrontaties af?

Head-to-head statistieken van Club Brugge en Standard op Fussball Wettpoint

Value

Eerst en vooral is het enorm belangrijk om te begrijpen wat een value bet is. Daar gaan we in dit artikel niet dieper op in, maar het doel is dus om op zoek te gaan naar een odd die volgens jouw kansberekening te hoog staat. Het is belangrijk om hierbij te beseffen dat er niet elke wedstrijd value zal opduiken, laat staan rond de 79ste minuut. Zet dus niet blindelings in op elke match die je ziet passeren. Soms zijn de beste weddenschappen namelijk degene die je niet doet.

Voorbeeld van de 79ste minuut strategie

In onderstaande voorbeelden van de 79ste minuut strategie komen enkel ploegen aan bod die allesbehalve tot de verbeelding spreken. Dat hoeft echter geen nadeel te zijn. De wedstrijden die wereldwijd het meest populair zijn, zullen namelijk ook de meest correcte (live) odds hebben. Het grote publiek zal immers veel sneller inzetten op een Clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid dan op een match van de U20 uit Koeweit. De bookmakers zorgen dan ook dat hun beste odd compilers actief zijn tijdens de wedstrijden waarop veel geld ingezet wordt. Het voordeel hiervan voor ons is dat er daardoor sneller een value bet zal opduiken bij de minder bekende competities.

79ste minuut strategie bij live gokken op voetbal met odd van 1,43

 • Annaba en Amal Bou Saâda staan in de 79ste minuut 1-1 gelijk. Uit het matchverloop heb je geleerd dat er tot dusver nauwelijks schoten op doel geweest zijn. Daarnaast blijkt uit de head-to-head statistieken dat vier van de laatste vijf confrontaties op een draw eindigden en dat beide ploegen zelden in de laatste tien minuten de weg naar doel vinden. Je schat de procentuele kans op under 2,5 goals in op 80%, terwijl Unibet uitgaat van 70% kans. Je hebt dus value gevonden en besluit om deze weddenschap te plaatsen.

79ste minuut strategie bij live gokken op voetbal met odds van 1,93 en 2,20

 • De U20 van Al Sulaibikhat leiden 11 minuten voor tijd met het kleinste verschil tegen de U20 van Al Fahaheel. De under 1,5 goals aan notering 1,93 ziet er interessant uit, maar vanzelfsprekend moet je eerst het matchverloop en de statistieken van naderbij bekijken. Daaruit blijkt dat Al Fahaheel de betere ploeg is, maar de paal en de lat hielden de bezoekers tot dusver van een doelpunt. Bovendien valt het je op dat de uitploeg in zijn vijf laatste wedstrijden altijd minstens één keer de bal tegen de touwen prikte. De kans op twee of meer goals is volgens jou 50/50, terwijl Unibet uitgaat van 51,8% kans. Je vindt bijgevolg geen value en plaatst deze weddenschap niét. Merk hierbij op dat ook de over 1,5 goals geen waarde oplevert.
 • De U20 van Khaitan staan na 79 minuten voetballen met 2-1 voor tegen Al Yarmouk. Uit het matchverloop blijkt een hevige start van de thuisploeg, waarbij er na de pauze gas terug werd genomen. Khaitan moét deze match winnen en beperkt zich al 20 minuten lang uitsluitend tot verdedigen. Al Yarmouk probeert wel, maar slaagt er niet in om gevaarlijk te zijn. Daarbovenop zie je dat er in de laatste drie wedstrijden van beide ploegen geen enkele keer meer dan drie doelpunten vielen. De procentuele kans op een 2-1 eindstand is volgens jou 60%, terwijl Unibet uitgaat van 45,45%. Je hebt dus overduidelijk value gevonden en plaatst deze bet.

Nadelen van de 79ste minuut strategie

Ook na de 79ste minuut kunnen er onverwachte wendingen plaatsvinden zoals een rode kaart
Niet bij elke wedstrijd zal je value vinden
Het kan even duren om onder de knie te krijgen hoe je een value bet opmerkt

Voordelen van de 79ste minuut strategie

✓ Je kan veel winst maken op korte termijn
✓ Je weet al na een dikke 11 minuten of je weddenschap al dan niet correct is
✓ 100% legaal en dus niet verboden
✓ Tijdens de wedstrijd krijg je vaak een beter beeld van de onderlinge verhoudingen dan vooraf

Reactie plaatsen