arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat is een advantage punter?
7 januari 2019 
in Bloggen

Wat is een advantage punter?

Een advantage punter is iemand die enkel inzet als hij een voordeel heeft ten opzichte van de bookmaker. Dit type voetbalgokker maakt op lange termijn winst met zijn bets en is dus een nachtmerrie voor aanbieders van sportweddenschappen. Bookies zijn advantage punters vanzelfsprekend liever kwijt dan rijk, maar professionele wedders beschikken over enkele handige trucjes om daarop te anticiperen.

Als het onmogelijk was om winst te maken met het gokken op voetbal zou er na verloop van tijd niemand nog een weddenschap afsluiten. Dus ja, het is wel degelijk mogelijk om succesvol te zijn met voetbalbets. Op korte termijn zal iedereen daar al wel eens in geslaagd zijn, maar de kunst schuilt hem erin om dit stelselmatig vol te houden. Een advantage punter is daar een voorbeeld van. Hij behoort tot een klein percentage van winstgevende voetbalgokkers op lange termijn. Er zijn allerhande wedstrategieën om deel uit te maken van de happy few, maar daar gaan we in dit artikel niet dieper op in.

Als een advantage punter maand na maand positieve resultaten voorlegt, kan hij in het vizier komen van de desbetreffende bookmaker. Als dat het geval is, wordt er soms geprobeerd om het leven van de speler zuur te maken. Het meest gekende voorbeeld daarvan is het limiteren van het account. Vanaf dat moment kan je niet meer zoveel inzetten als je zelf wil en zal de winstmarge dus ook lager liggen.

Bookmakers werken advantage punters op de zenuwen

Daarnaast kunnen er extra procedures ingelast worden, zoals bijvoorbeeld het opvragen van documenten bij uitbetalingen. Het doel hiervan? De gokker zodanig op de zenuwen werken dat hij uiteindelijk bij een andere bookmaker en dus concurrent aan de slag gaat. Ook zal het account van de speler in kwestie zorgvuldig nagekeken worden. Foutieve gegevens ingevoerd bij aanmelding? Dan kan je account zomaar gesloten worden. In België valt dit echter allemaal erg goed mee, althans bij de legale bookmakers.

Sommige advantage punters zijn de bookmaker voor en plaatsen af en toe een zogenaamde ‘mug bet’ om onder de radar te blijven. Dit is vaak een 1×2 weddenschap op een sterk gemediatiseerde voetbalmatch zoals bijvoorbeeld Barcelona – Real Madrid. Net zoals de gewenste (lees: verliezende) klanten van bookmakers vaak doen. Anderen schakelen simpelweg familie, vrienden of kennissen in om hun gelimiteerd account in te ruilen voor een vers account op andermans naam.

Reactie plaatsen