Anderlecht verandert stadionnaam naar kansspel van de Nationale Loterij
9 juli 2019 
in Nieuws

Anderlecht verandert stadionnaam naar kansspel van de Nationale Loterij

Anderlecht neemt na 36 jaar afscheid van de naam Constant Vanden Stock Stadion. Dat blijkt althans uit foto’s die een opmerkzame Anderlecht-fan deelde op Twitter. Voortaan gaat de voetbaltempel van RSCA door het leven als het Lotto Park.

Anderlecht-supporter Elisha Benkoski heeft dinsdagvoormiddag de nieuwe stadionbanner met daarop “Lotto Park” kunnen vastleggen. Intussen is de nieuwe stadionnaam afgeplakt, maar alles wijst er dus op dat paars-wit de verwachte naamsverandering effectief zal doorvoeren (zie foto’s onderaan).

Marc Coucke wil zo de commerciële inkomsten van de club verhogen, hetgeen Jo Van Biesbroeck eerder al bevestigde. “Die naam is een stukje geschiedenis en als we die weggeven, moet daar een substantieel bedrag tegenover staan”, aldus de commercieel directeur van RSCA tegenover Het Nieuwsblad.

Naming rights afstaan

Dat substantieel bedrag – waarvan niet gekend is om hoeveel het precies gaat – krijgt het dus van de Nationale Loterij, dat sinds vorig seizoen één van de hoofdsponsors is van de Brusselse club. De grootste organisator van loterijen in België wil zo reclame maken voor zijn kansspel Lotto.

Zowel in binnen- als buitenland zijn er heel wat ploegen die in ruil voor financiële middelen de naming rights van hun stadion afstaan. In België hebben we bijvoorbeeld de Ghelamco Arena (AA Gent), de Luminus Arena (Racing Genk), de Versluys Arena (KV Oostende) en het AFAS Stadion (KV Mechelen).

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down