arrow_drop_up arrow_drop_down
23 december 2018 
in Bloggen

Wat is een asian total?

Als jij op zoek bent naar uitleg over een asian total of asian goal ben je op deze pagina aan het juiste adres. Deze gokvariant combineert de klassieke over/onder weddenschappen met asian handicap lijnen en geeft je meer mogelijkheden als je wil inzetten op het aantal doelpunten in een wedstrijd. Dankzij onze asian total tabel weet je overigens direct waar je bet aan toe is.

Inhoudsopgave

 1. Asian total uitleg
 2. Asian total volle lijnen (Over/under +/-1, +/-2,…)
 3. Asian total halve lijnen (Over/under +/-0.50, +/-1.50,…)
 4. Asian total kwartlijnen (Over/under +/-0.75, +/-1.25,…)
 5. Asian total tabel

Asian total uitleg

In tegenstelling tot een 1-2 asian handicap kijken we bij een asian total niet naar het verschil in aantal doelpunten tussen beide teams, maar naar het totaal aantal doelpunten van beide teams in een wedstrijd. Soms wordt er ook gesproken van asian goals. Het werkt exact hetzelfde als klassieke over/onder weddenschappen, maar bij een asian total is er ook sprake van volle en kwartlijnen. Bij over/under bets is er daarentegen enkel sprake van halve lijnen.

Asian total volle lijnen (Over/under +/-1, +/-2,…)

De asian total volle lijnen zijn gemakkelijk te bevatten. Het is de enige variant waarbij je je inzet kan terugkrijgen. Dit is het geval als het aantal doelpunten in een match overeenkomt met het gehele over/under getal waarop je ingezet hebt. Er zijn met andere woorden drie mogelijke uitkomsten voor je weddenschap: je wint, je verliest of je krijgt je inleg terug.

Asian total over 2 voorbeeld

Standard neemt het in eigen huis op tegen Oostende. De Rouches vinden op Sclessin vlot de weg naar doel, terwijl de Kustboys het ene na het andere doelpunt slikken op verplaatsing. Je verwacht dus de nodige doelpunten, maar houdt er in je achterhoofd rekening mee dat de jongens van Michel Preud’homme ook wel eens een offday hebben tijdens minder interessante affiches. Daarom plaats je 25 euro op asian total over 2 aan notering 1,23.

Asian total over 2 met Standard - Oostende als voorbeeld

De drie mogelijke uitkomsten zijn:

 • Je krijgt 30,75 euro als er drie of meer doelpunten vallen (inzet van 25 x odd 1,23)
 • Je krijgt je inzet van 25 euro terugbetaald als er exact twee goals vallen
 • Je verliest je inzet van 25 euro als er één of minder doelpunten vallen

Asian total under 2 voorbeeld

Waasland-Beveren en Lokeren spelen komend weekend een zespuntenwedstrijd in de kelder van het klassement. Beide ploegen willen vooral niet verliezen en dus verwacht je een zenuwachtige bedoening met weinig doelgevaar. Je plaatst om die reden 25 euro op asian total under 2 aan notering 3,10.

Asian total under 2 met Waasland-Beveren - Lokeren als voorbeeld

De drie mogelijke uitkomsten zijn:

 • Je krijgt 77,50 euro als er één of minder doelpunten vallen (inzet van 25 x odd 3,10)
 • Je krijgt je inzet van 25 euro terugbetaald als er exact twee goals vallen
 • Je verliest je inzet van 25 euro als er drie of meer doelpunten vallen

Asian total halve lijnen (Over/under +/-0.50, +/-1.50,…)

De asian total halve lijnen zijn identiek hetzelfde als de klassieke over/onder weddenschappen. Er zijn slechts twee mogelijke uitkomsten voor je bet: je wint of je verliest. In tegenstelling tot bij de asian total volle lijnen is het dus onmogelijk om je inzet terug te krijgen.

Asian total over 1,50 voorbeeld

Club Brugge is in het Jan Breydelstadion een garantie op goals. Blauw-Zwart scoort áltijd in eigen huis en is vastberaden om revelatie Antwerp te laten zien dat het over een betere spelerskern beschikt. The Great Old prikt echter geregeld eentje tegen de touwen op verplaatsing. Daarom plaats je 25 euro op asian total over 1,50 aan notering 1,21.

Asian total over 1,5 met Club Brugge - Antwerp als voorbeeld

De twee mogelijke uitkomsten zijn:

 • Je krijgt 30,25 euro als er twee of meer doelpunten vallen (inzet van 25 x odd 1,21)
 • Je verliest je inzet van 25 euro als er één of minder doelpunten vallen

Asian total under 1,50 voorbeeld

Rode lantaarn Moeskroen ontvangt een Anderlecht dat volledig uit vorm is. Drie van de laatste vier thuismatchen van les Hurlus eindigden op 0-0 en bijgevolg verwacht je ook tegen paars-wit weinig goals. Je besluit wat risico te nemen en gaat voor een inzet van 25 euro op asian total under 1,50 aan notering 3,95.

Asian total under 1,5 met Moeskroen - Anderlecht als voorbeeld

De twee mogelijke uitkomsten zijn:

 • Je krijgt 98,75 euro als er één of minder doelpunten vallen (inzet van 25 x odd 3,95)
 • Je verliest je inzet van 25 euro als er twee of meer doelpunten vallen

Zoals eerder aangehaald is een asian total met halve lijnen exact hetzelfde als een klassieke over/onder weddenschap. De odds van beide bets kunnen desondanks lichtjes van elkaar verschillen, zelfs binnen dezelfde bookmaker. Vergelijk ze met elkaar en plaats je inzet vanzelfsprekend altijd op de hoogste quotering.

Asian total kwartlijnen (Over/under +/-0.75, +/-1.25,…)

Als derde en laatste zijn er de asian total kwartlijnen. Hierbij wordt je inzet gelijkmatig verdeeld over de aangrenzende volle en halve lijn. Het gaat dus om één weddenschap die bestaat uit twee aspecten. Afhankelijk van de geselecteerde kwartlijn zijn er vier mogelijke uitkomsten voor je bet: je wint, je wint half, je verliest of je verliest half.

Asian total over 1,75 voorbeeld (0ver 1.50, 2)

AA Gent neemt het in eigen huis op tegen Cercle Brugge. De Vereniging zit in een serieuze dip en dus verwacht je veel doelkansen en bijgevolg goals voor de thuisploeg. Je denkt dat er minstens 3 doelpunten zullen vallen, maar hebt wat schrik van de wisselvallige prestaties van de Buffalo’s. Je zou hier kunnen opteren voor een asian total over 2, waarbij je je inzet terugbetaald krijgt bij exact 2 goals. Je wil echter meer dan louter je inleg terugkrijgen bij 2 goals en plaatst een inzet van 25 euro op asian total over 1,75 aan notering 1,26.

Asian total over 1,75 met Gent - Cercle Brugge als voorbeeld

Ter verduidelijking: 12,50 euro van je inleg wordt ingezet op asian total over 1,50 aan notering 1,26 en 12,50 euro van je inleg wordt ingezet op asian total over 2 aan notering 1,26.

De drie mogelijke uitkomsten zijn:

 • Je krijgt 31,50 euro als er drie of meer doelpunten vallen (inzet van 25 x odd 1,26)
 • Je krijgt 28,25 euro als er exact twee goals vallen (12,50 x odd 1,26 van asian total over 1,50 + 12,50 terug van asian total over 2)
 • Je verliest je inzet van 25 euro als er één of minder doelpunten vallen

Asian total under 1,75 voorbeeld (under 1.50, 2)

Wedstrijden van het stugge Charleroi zijn erg vaak gesloten en op bezoek bij Zulte Waregem verwacht je dat die tendens zich doortrekt. Je gaat nog een stapje verder en voorspelt een match met geen of één doelpunt, maar wil niet je volledige inzet kwijt zijn bij twee goals. Daarom plaats je 25 euro op asian total under 1,75 aan notering 3,65.

Asian total under 1,75 met Zulte Waregem - Charleroi als voorbeeld

Ter verduidelijking: 12,50 euro van je inleg wordt ingezet op asian total under 1,50 aan notering 3,65 en 12,50 euro van je inleg wordt ingezet op asian total under 2 aan notering 3,65.

De drie mogelijke uitkomsten zijn:

 • Je krijgt 91,25 euro als er één of minder doelpunten vallen (inzet van 25 x odd 3,65)
 • Je krijgt 12,50 euro als er exact twee goals vallen (niets terug van asian total under 1,50 + 12,50 terug van asian total under 2)
 • Je verliest je inzet van 25 euro als er drie of meer doelpunten vallen

Asian total over 2,25 voorbeeld (0ver 2, 2.50)

Sint-Truiden is vooral op zijn eigen kunstgrasveld erg sterk en scoort er aan de lopende band. Je verwacht thuis tegen KV Kortrijk minstens 3 goals, maar wil niet je hele inzet kwijt zijn als er maar 2 goals vallen. Je kiest bijgevolg voor een inleg van 25 euro op asian total over 2,25 aan notering 1,38.

Asian total over 2,25 met Sint-Truiden - Kortrijk als voorbeeld

Ter verduidelijking: 12,50 euro van je inleg wordt ingezet op asian total over 2 aan notering 1,38 en 12,50 euro van je inleg wordt ingezet op asian total over 2,50 aan notering 1,38.

De drie mogelijke uitkomsten zijn:

 • Je krijgt 34,50 euro als er drie of meer doelpunten vallen (inzet van 25 x odd 1,38)
 • Je krijgt 12,50 euro als er exact twee goals vallen (12,50 terug van asian total over 2 + niets terug van asian total over 2,50)
 • Je verliest je inzet van 25 euro als er één of minder doelpunten vallen

Asian total under 2,25 voorbeeld (under 2, 2.50)

Eupen pakt vooral punten in zijn thuismatchen door een sterk verdedigend blok. Zelfs tegen Racing Genk verwacht je om die reden dat er weinig goals zullen vallen. Je gaat uit van één of geen enkel doelpunt, maar wil ook nog winst hebben als er twee goals vallen. Daarom plaats je een inzet van 25 euro op asian total under 2,25 aan notering 3,20.

Asian total under 2,25 met Eupen - Genk als voorbeeld

Ter verduidelijking: 12,50 euro van je inleg wordt ingezet op asian total under 2 aan notering 3,20 en 12,50 euro van je inleg wordt ingezet op asian total under 2,50 aan notering 3,20.

De drie mogelijke uitkomsten zijn:

 • Je krijgt 80 euro als er één of minder doelpunten vallen (inzet van 25 x odd 3,20)
 • Je krijgt 52,50 euro als er exact twee goals vallen (12,50 terug van asian total under 2 + 12,50 x odd 3,20 van asian total under 2,50)
 • Je verliest je inzet van 25 euro als er drie of meer doelpunten vallen

Opgelet: om het verschil tussen de asian total volle lijnen, halve lijnen en kwartlijnen zo duidelijk mogelijk voor te stellen, bevatten bovenstaande screenshots van Unibet louter de lijn waarvan sprake is. In de praktijk zal je echter merken dat alle lijnen gecombineerd staan.

Asian total tabel

Als je twijfelt of je de uitleg over asian totals wel helemaal goed begrepen hebt, kan je onderstaande tabel van Voetbalgok raadplegen ter controle. In deze asian total tabel zie je namelijk meteen of je weddenschap al dan niet winnend is. Het plusteken in de kolom “Goals” staat voor “of meer”: “2+” is bijvoorbeeld gelijk aan “2 of meer goals”. Het minteken staat dan weer voor “of minder”: “2-” is bijvoorbeeld gelijk aan “2 of minder goals”.

Asian Goals Bet Asian Goals Bet
Under 0,50 0 Winst Over 0,50 0 Verlies
1 Verlies 1 Winst
Under 0,75 0 Winst Over 0,75 0 Verlies
1 Half verlies 1 Halve winst
2+ Verlies 2+ Winst
Under 1 0 Winst Over 1 0 Verlies
1 Inzet terug 1 Inzet terug
2 Verlies 2 Winst
Under 1,25 0 Winst Over 1,25 0 Verlies
1 Halve winst 1 Half verlies
2 Verlies 2 Winst
Under 1,50 1- Winst Over 1,50 1- Verlies
2+ Verlies 2+ Winst
Under 1,75 1- Winst Over 1,75 1- Verlies
2 Half verlies 2 Halve winst
3+ Verlies 3+ Winst
Under 2 1- Winst Over 2 1- Verlies
2 Inzet terug 2 Inzet terug
3+ Verlies 3+ Winst
Under 2,25 1- Winst Over 2,25 1- Verlies
2 Halve winst 2 Half verlies
3+ Verlies 3+ Winst
Under 2,50 2- Winst Over 2,50 2- Verlies
3+ Verlies 3+ Winst
Under 2,75 2- Winst Over 2,75 2- Verlies
3 Half verlies 3 Halve winst
4+ Verlies 4+ Winst

© Asian total tabel –> https://voetbalgok.be

Reactie plaatsen