arrow_drop_up arrow_drop_down
Bankroll management met een vaste inzet
29 december 2018 

Bankroll management met een vaste inzet

Bankroll management met een vaste inzet is het strategisch beheren van je geld voorzien voor voetbalweddenschappen met een consequente inleg. Deze gemakkelijk te begrijpen methode is bij uitstek geschikt voor beginnende voetbalgokkers.

Inhoudsopgave

  1. Wat is een vaste inzet?
  2. Voorbeeld van een vaste inzet
  3. Nadelen van een vaste inzet
  4. Voordelen van een vaste inzet

Wat is een vaste inzet?

Als je bankroll management met een vaste inzet of flat stake toepast, ga je iedere keer opnieuw hetzelfde bedrag inzetten. Op die manier bescherm je jezelf tegen veelgemaakte fouten bij beginners zoals een te hoge inleg per weddenschap, overmoedig wedgedrag na een reeks winnende voorspellingen, inschattingsfouten,…

Wij van Voetbalgok raden je aan om een vaste inzet tussen minimum 1 en maximum 5% van je totale budget voor voetbalweddenschappen te hanteren. Met een hoger percentage neem je onnodig risico’s. Bij voorkeur bouw je nog iets meer zekerheid in en ga je voor een flat stake van 2,5% van je bankroll.

Voorbeeld van een vaste inzet

Stel je hebt zoals aan te raden is een account bij meerdere bookmakers. Je hebt €75 op je account staan bij Unibet, €25 bij Betfirst, €80 bij Ladbrokes en €20 bij Bet777. Je totale bankroll is met andere woorden €200.

Een bankroll van 200 euro

Je wil niet te hard van stapel lopen en kiest voor een flat stake van 2,5% van je totale budget van €200. In dit geval ga je elke weddenschap dus voor een vaste inzet van €5 afsluiten. Daardoor zou je maar liefst 40 bets op rij fout moeten hebben vooraleer je bankroll op is. Statistisch gezien is die kans vanzelfsprekend erg klein. En als het toch zou gebeuren, is het wedden op voetbal wellicht niets voor jou of moet je je dringend beter gaan verdiepen in de materie.

Als jij je inzet mee wil laten afhangen van de mate waarin je zeker bent van je voorspelling, kies je beter voor bankroll management met het taartmodel. Bijkomend voordeel bij deze wedstrategie is dat je inleg mee evolueert met je bankroll. Naarmate je totale budget groeit/krimpt, stijgt/daalt namelijk ook je inzet in absolute getallen. Als je nóg een stap verder wil gaan en ook rekening wil houden met de odd waarop je inzet, raden we het Kelly criterium aan.

Nadelen van een vaste inzet

Geen kick zoals bij het inzetten van een groot bedrag op één match
Veel winst op korte termijn in verhouding tot je bankroll is niet mogelijk
x De mate waarin je al dan niet zeker bent van je voorspelling wordt buiten beschouwing gelaten
x Je inzet evolueert niet mee met de groei of afname van je bankroll
Houdt geen rekening met de odd waarop ingezet wordt

Voordelen van een vaste inzet

✓ Geschikt voor elke bankroll
✓ Gemakkelijk te begrijpen en toe te passen
✓ Bescherming tegen een serieuze losing streak van weddenschappen
✓ Goeie strategie om op lange termijn gestaag winst te maken

Reactie plaatsen