arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat is bankroll management?
30 november 2018 
in Bloggen

Wat is bankroll management?

Bankroll management is één van de belangrijkste basisprincipes voor een succesvolle voetbalgokker. Als je gewoon op gevoel je inzet bepaalt, zal het vroeg of laat fout gaan omwille van deze ondoordachte strategie. Al snel zal je immers overmoedig veel inzetten of je inleg drastisch verhogen om een eerder verlies goed te maken. Daarom is het beter om te allen tijde bankroll management toe te passen om te voorkomen dat je bankroet of broke gaat.

Inhoudsopgave

  1. Wat is een bankroll?
  2. Wat is bankroll management?

Wat is een bankroll?

De term bankroll is overgewaaid uit de pokerwereld en verwijst simpelweg naar het totale bedrag dat jij als speler ter beschikking stelt om te gokken op voetbal. Als jij slechts één account hebt bij een bookmaker is je accountsaldo dus gelijk aan je bankroll. Heb je zoals aan te raden is echter een account bij meerdere aanbieders van voetbalweddenschappen? Dan dien je je saldo’s van de verschillende accounts bij elkaar op te tellen om je volledige bankroll te bekomen.

Wat is bankroll management?

Bankroll management – soms ook afgekort als BRM – is het strategisch beheren van geld dat voorzien is voor het inzetten op voetbalwedstrijden. Wie zijn bankroll goed managet, voorkomt dat hij op korte termijn bankroet kan gaan. Door stelselmatig slechts een klein gedeelte van je bankroll in te zetten, ben je zelfs gewapend tegen een stevige reeks van opeenvolgende foute weddenschappen.

Wij van Voetbalgok raden je aan om nooít meer dan 5% van je bankroll in te zetten op één wedstrijd. Op het eerste zicht lijkt dat misschien een terughoudende aanpak, maar op lange termijn ga je hier gegarandeerd van profiteren om gestaag winst te maken. Gokken op voetbal is namelijk een marathon en geen sprint. De meeste professionele voetbalgokkers vinden 5% zelfs te agressief en stellen hun maximum inleg per bet in op 2 à 3%.

Gokken op voetbal is een marathon en geen sprint

Nu je weet wat een bankroll is en hopelijk beseft dat je deze goed moet managen om gewapend te zijn tegen opeenvolgende foute bets, zijn er drie mogelijkheden waarmee je aan de slag kan gaan.

De eerste en meest eenvoudige is bankroll management met een vaste inzet of flat stake. Deze wedstrategie is uitermate geschikt voor beginnende voetbalgokkers. De populairste en dus meest gebruikte aanpak is echter bankroll management met het taartmodel. De echte doorgewinterde wedder kan tot slot ook bankroll management met het Kelly criterium toepassen.

Welke van de drie voorgestelde methodes is jouw favoriet en waarom? Laat hieronder gerust een reactie achter.

Reactie plaatsen