Bookmaker moet in nog géén week tijd €200.000 uitbetalen aan 2 winnaars
arrow_drop_up arrow_drop_down
29 december 2018 
in Nieuws

WOW! Bookmaker moet in nog géén week tijd €200.000 uitbetalen aan twee combi winnaars

In de laatste maand van het jaar 2018 is de Duitse gokwereld opgeschrikt. De reden daarvoor? Twee voetbalwedders die de weddenschap van hun leven afsloten bij de Duitse tak van bookmaker Tipico.

De eerste geluksvogel selecteerde zomaar even 30 wedstrijden – waarvan 28 op Engelse bodem – en voorspelde dat in ál die matchen minimum twee doelpunten zouden vallen. De meeste odds schommelden tussen de 1,30 en 1,60. De Hamburg-fan plaatste een inzet van €5 aan quotering 16.436,81. Zijn gigantische wedstrookje werd daarbovenop beloond met een bonusbedrag van €20.546,02. De 34-jarige gokker won zo tot zijn eigen verbazing de totale som van €102.730,07.


De man in kwestie won overigens zoals alleen Duitsers dat kunnen. Drie noodzakelijke doelpunten om zijn combi weddenschap winnend af te sluiten vielen immers pas in de extra tijd. Bild berekende de winstkans van deze bet en kwam uit op 0,00006083904%. Het Duitse dagblad maakte daarbij de vergelijking met de kans om de lotto te winnen en kwam tot de conclusie dat je statistisch gezien veel meer kans hebt om een uitgebreide combinatie weddenschap te winnen.

Een serieuze streep door de rekening van Tipico, maar nauwelijks zes dagen later werd het nog erger voor de bookmaker. Deze keer moest de aanbieder van sportweddenschappen nog eens €95.661,64 uitbetalen aan een man die vier correcte lijstjes maakte van €0,25. In totaal zette de winnaar van het monsterbedrag dus maar €1 in. Als we zijn wedstrookje bekijken, zien we vooral veel voorspellingen op de thuisploeg passeren.

Voor grote winsten in het voetbalwedden moeten we niet per se over de landsgrenzen heen kijken. Op 14 maart 2018 won Davy V. namelijk €225.971,99 bij Betfirst met een inzet van €19. De Oost-Vlaamse voetballiefhebber volgde naar eigen zeggen gewoon zijn instinct en slaagde er zo in om 19 voetbalwedstrijden correct te voorspellen.

Combi weddenschap met Davy V. als voorbeeld

Davy V. wint op 14 maart 2018 maar liefst 225.971 euro met een combi weddenschap

Om zichzelf een beetje in te dekken, plaatsen bookmakers een limiet op het aantal voorspellingen dat een combi weddenschap of parlay mag bevatten. Bij de meeste aanbieders van voetbalweddenschappen is dat twaalf stuks, anderen laten meer combinaties toe. Een combi of accumulator weddenschap dankt zijn populariteit aan het feit dat je zelfs met een klein bedrag enorm veel centen in de wacht kan slepen.

Opgelet: bookmaker Tipico waarvan in dit artikel sprake is, heeft géén Belgische licentie. Als je zelf een combi weddenschap wil afsluiten kan je daarentegen terecht bij legale en betrouwbare bookmakers als LadbrokesUnibetBetfirst en Bet777.

Reactie plaatsen