arrow_drop_up arrow_drop_down
15 december 2018 

Exact dezelfde weddenschap, maar tóch een hogere uitbetaling

Bovenaan zie je een afbeelding met drie deuren. Je weet op voorhand dat er achter de linkse deur 4,50 euro ligt, achter de middelste 4,68 euro en achter de rechtse 5 euro. Als je één deur mag binnengaan om het geld op te rapen, welke kies je dan? De rechtse natuurlijk, wat een achterlijke vraag! In de wereld van het voetbalgokken kiest meer dan 90% van alle wedders echter voor de eerste of tweede deur. Hoewel de hoogste notering net zoals de gouden deur duidelijk zichtbaar is, vergeten velen hier gebruik van te maken. En die fout kost geld…

Inhoudsopgave

  1. Klassieke 1×2 weddenschap = asian handicap -0,50
  2. Draw no bet = asian handicap 0
  3. Dubbele kans weddenschap = Europese handicap (+1) = asian handicap +0,50
  4. Kort samengevat

Eerst en vooral is het belangrijk om te beseffen dat je best een account aanmaakt bij meerdere betrouwbare legale Belgische bookmakers. In dat geval kan je namelijk elke keer inzetten bij de aanbieder met de hoogste odd en zo je winst maximaliseren. Maar daar blijft het niet bij… Binnen één en dezelfde bookmaker zijn er immers eveneens identieke weddenschappen met verschillende quoteringen.

Klassieke 1×2 weddenschap = asian handicap -0,50

De finale van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse Champions League, is een duel tussen River Plate en Boca Juniors. Quasi elke voetbalgokker die gelooft in een zege voor de bezoekers kiest voor een klassieke 1×2 weddenschap of straight bet op Boca Juniors. Een inzet op asian handicap -0,50 is echter exact hetzelfde. In onderstaand voorbeeld levert dit een oddverschil op van 0,10 oftewel 3,03%.

Klassieke 1x2 weddenschap = asian handicap -0,50 met River Plate - Boca Juniors als voorbeeld

Draw no bet = asian handicap 0

Juventus zit in een zeldzaam dipje, terwijl Sampdoria maar blijft winnen. Je denkt dat de bezoekers wel eens kunnen verrassen en plaatst een value bet op Sampdoria. Je hebt nu de keuze uit een ongeldig bij gelijkspel weddenschap en de asian handicap 0. We zien hier een oddverschil van 0,50 oftewel 4%. Het gebeurt niet zo vaak dat een draw no bet een hogere notering oplevert dan zijn Aziatische tegenhanger, maar uiteraard dien je dit altijd te checken.

Draw no bet = asian handicap 0 met Juventus - Sampdoria als voorbeeld

Dubbele kans weddenschap = Europese handicap (+1) = asian handicap +0,50

Omdat de verschillen qua quotering vaak het grootst zijn in de minder bekende competities nemen we de damesploegen van Beleza en Urawa onder de loep. Je denkt dat de uitploeg niet zal verliezen en hebt nu de keuze uit een dubbele kans weddenschap, een Europese of 3-way handicap (+1) en de asian handicap +0,50. Het valt hierbij meteen op dat de noteringen serieus van elkaar verschillen. Het grootste oddsverschil bedraagt hier maar liefst 0,32 oftewel 11,43%.

Double chance weddenschap = Europese handicap (+1) = asian handicap +0,50 met Beleza - Urawa als voorbeeld

Tot slot voegen we graag ook nog de klassieke over/under weddenschappen bij doelpunten en de asian totals met halve lijnen aan dit lijstje toe. De verschillen in quoteringen zijn hier minder groot dan bij de voorgaande voorbeelden, maar ook hier zou het zonde zijn om de hoogste odd te laten schieten.

Kort samengevat

  • Klassieke 1×2 weddenschap = asian handicap -0,50
  • Draw no bet = asian handicap 0
  • Dubbele kans weddenschap = Europese handicap (+1) = asian handicap +0,50
  • Klassieke over/under weddenschappen = asian totals met halve lijnen
  • Meestal brengen de Aziatische varianten de hoogste noteringen met zich mee
  • Bij de grootste competities is het oddverschil vaak kleiner dan bij minder bekende competities

Om deze kennis in je voordeel te gebruiken, is het noodzakelijk dat je een account hebt bij een betrouwbare legale bookmaker die asian handicaps aanbiedt. Op de Belgische markt zijn Unibet, Bet777 en Betfirst goeie voorbeelden hiervan.

Als je bovenstaande zaken nog niet wist, is er zeker nog marge om van jou een betere voetbalwedder te maken. Misschien was je tot dusver een beetje gemakzuchtig of had je simpelweg nog niet de tijd om je te verdiepen in het gokken op voetbalweddenschappen. Wij raden je echter aan om dit zo snel mogelijk te doen. Anders laat je gegarandeerd centen liggen! Om goed te begrijpen waarom bovenstaande bets overeenkomen raadpleeg je best de uitleg over de 1×2 weddenschap, draw no bet, dubbele kans weddenschap, Europese handicap en last but not least de asian handicap.

Reactie plaatsen