Opvallend: Belgische FIFA-spelers kunnen geen loot boxes meer kopen
arrow_drop_up arrow_drop_down
27 januari 2019 
in Nieuws

Opvallend: Belgische FIFA-spelers kunnen geen loot boxes meer kopen

Electronic Arts, de ontwikkelaar van de wereldwijd bekende FIFA-games, heeft in een officiële mededeling laten weten dat het geen FIFA-punten meer te koop zal aanbieden in België. Die beslissing komt er na klachten van de Belgische autoriteiten.

De populairste modus van FIFA is Ultimate Team. Hier speel je niet met Real Madrid of KRC Genk, maar wel met je eigen samengestelde ploeg. Door wedstrijden te spelen krijg je coins en deze kan je vervolgens gebruiken om betere spelers aan te werven. Wie zoveel geduld niet heeft, kan loot boxes aankopen om sneller een beter team te bekomen.

De Belgische Kansspelcommissie bestempelt deze loot boxes – waarbij je niet van tevoren weet welke spelers je zal krijgen – als gokken. “Kansspelen en gamen vermengen, zeker op jonge leeftijd, is gevaarlijk voor de geestelijke gezondheid. Daarom moeten we er ook voor zorgen dat kinderen en volwassenen niet met kansspelen worden geconfronteerd wanneer ze plezier zoeken in een videospel”, klinkt het.

EA Sports boog uiteindelijk om torenhoge boetes te vermijden, maar betreurt de gang van zaken ten zeerste. “Hoewel we deze stap zetten, zijn we het niet eens met de interpretatie van de wet door de Belgische autoriteiten en blijven we zoeken naar meer duidelijkheid hierover.” Voor Belgische e-sporters is deze beslissing een kleine ramp. Zij zullen op internationaal vlak immers quasi onmogelijk kunnen concurreren met spelers uit andere landen, waar loot boxes wel nog toegestaan zijn.

Reactie plaatsen