arrow_drop_up arrow_drop_down
Onderzoek naar Belgische hockeyspelers is afgerond:
20 maart 2019 
in Nieuws

Onderzoek naar Belgische hockeyspelers is afgerond: "Niemand heeft inbreuk gepleegd"

In januari was er heel wat te doen rond mogelijke illegale gokactiviteiten van Belgische hockeyspelers. De Red Lions waren immers nog maar net wereldkampioen geworden. Enkele Franstalige kranten publiceerden het verhaal dat drie spelers van de nationale ploeg ingezet zouden hebben op eigen wedstrijden tussen 2015 en 2018. Intussen is echter gebleken dat er helemaal niets aan de hand is.

De Belgische Kansspelcommissie opende onlangs een onderzoek naar eventuele onregelmatigheden, maar stelde vast dat er geen inbreuken op de wetgeving gepleegd zijn. “De Kansspelcommissie heeft onderzocht of hockeyspelers gegokt hebben op eigen wedstrijden, want dat zou in strijd zijn met de wet”, vertelt woordvoerster Marjolein De Paepe aan Sporza.

“We hebben niet alleen de spelers, maar ook de staf gecontroleerd. We zijn tot de conclusie gekomen dat niemand een inbreuk gepleegd heeft. Het onderzoek kaderde in een systematische screening, want de commissie screent niet alleen het voetbal, maar ook andere sporten, waarbij dus ook hockey. Wat we wél merken is dat in het hockeyreglement weinig oog is voor sensibilisering rond weddenschappen. In het voetbal is dat anders. Daar hebben de KBVB en de Pro League wel iets over gokgedrag opgenomen in hun reglement”, besluit De Paepe.

Reactie plaatsen