arrow_drop_up arrow_drop_down
26 november 2018 

Gokken op voetbal: 10 onmisbare tips voor beginners om meer winst te maken

Wil jij beginnen met gokken op voetbal? Dan doe je er goed aan om je eerst in te lezen in de wondere wereld van het voetbalwedden. Met onderstaande 10 tips in je achterhoofd gaan jouw kansen om een succesvolle voetbalgokker te worden alvast flink de hoogte in. Véél succes! 🍀

Inhoudsopgave

  1. Strategisch geldbeheer
  2. Blijf niet hangen bij één bookmaker
  3. Laat je niet verleiden door het illegale aanbod
  4. Blijf alert
  5. Less is more bij weddenschappen
  6. Zet die supportersbril af
  7. Schoenmaker blijf bij je leest
  8. Leg niet al je eieren in één mand
  9. Leer verliezen
  10. Verdiep je in de materie

Strategisch geldbeheer

Vooraleer je aan de slag gaat met gokken op voetbal, dien je eerst een bedrag te bepalen waarmee je wil wedden. Dit is je zogenaamde bankroll. Gebruik bij voorkeur minimum 1 tot maximum 5% van de totale geldsom op je account per weddenschap.

Als je bankroll bijvoorbeeld 100 euro is, zet je dus een bedrag tussen 1 en 5 euro in. Een inzet van 1 euro komt overeen met een bet waar je minder zeker van bent. Bij een inleg van 5 euro heb je vanzelfsprekend meer vertrouwen in een goeie afloop. Ga dus nooit all-in en speel ook niet met geld dat je niet kan missen. Bankroll management is één van de belangrijkste sleutels tot succes.

Blijf niet hangen bij één bookmaker

Veel mensen die gokken op voetbal maken een account aan bij slechts één aanbieder van voetbalweddenschappen. We begrijpen ook waarom: mensen zijn gewoontedieren en verandering is dus niet meteen gewenst. Op lange termijn zal je dit echter een pak geld kosten. Elke bookmaker heeft namelijk zijn eigen unieke noteringen. Deze odds kunnen serieus van elkaar verschillen en het is aan jou om hier optimaal van te profiteren door de hoogste eruit te pikken.

Laat je niet verleiden door het illegale aanbod

In ons land zijn legale bookmakers in het bezit van een licentie van de Belgische Kansspelcommissie. Heeft een bookmaker deze vergunning niet? Dan mag jij er als Belg geen account openen en al zeker geen weddenschappen afsluiten. Op dat moment overtreed je namelijk de wet en dat kan in het slechtste geval een fikse boete met zich meebrengen.

Legale bookmakers in België

Bovendien is de kans reëel dat illegale bookmakers in België je winst helemaal niet uitbetalen. Op die manier is het natuurlijk gemakkelijk om met onwaarschijnlijke bonussen naar nieuwe klanten te zwaaien… Op Voetbalgok berichten we uitsluitend over legale Belgische bookmakers. Zo ben je er zeker van dat je in een gecontroleerde en eerlijke omgeving kunt gokken op voetbal, waarbij je winst met zekerheid uitbetaald wordt.

Blijf alert

Als je aan de slag gaat met het plaatsen van je voetbalweddenschappen kan je maar beter een nuchtere kijk op de zaken hebben. Het hoeft namelijk niet te verbazen dat casino’s met veel plezier alcohol schenken. Onder invloed denk je namelijk minder goed na en ga je impulsiever te werk. Bij het gokken op voetbal is dat niet anders. Drugs is uiteraard eveneens uit den boze. Je resultaten gaan met andere woorden hand in hand met discipline. Vermijd roekeloos gokgedrag te allen tijde.

Less is more bij weddenschappen

Iedereen weet hoe leuk het is om met een klein bedrag een grote som geld te winnen, maar combinatie weddenschappen zijn desondanks niét aan te raden. Al te vaak zal er net één ploeg je in de steek laten, waardoor je volledige inleg eraan is voor de moeite. Professionele voetbalgokkers zweren daarom bij enkelvoudige weddenschappen, omdat deze op lange termijn meer geld in het laatje zullen brengen. Overweeg dus single bets in plaats van meervoudige bets.

Single bets hebben de voorkeur op combi bets

Zet die supportersbril af

Het is sneller gebeurd dan je denkt, maar het is allesbehalve goed om je te laten leiden door emotie tijdens het gokken op voetbal. Ongetwijfeld heb je één of meerdere favoriete clubs en zijn er ook enkele teams die je écht niet kan uitstaan.

Het is dan verleidelijk om te denken dat jouw ploeg dat varkentje wel even zal wassen, terwijl de statistieken misschien een heel ander verhaal vertellen. Als je supportershart de bovenhand neemt ten opzichte van je rationele gedachtegang, kies je beter voor een wedstrijd waar je neutraal tegenover staat.

Schoenmaker blijf bij je leest

Als je een mooie winst hebt geboekt, is de drang naar nog meer centen soms groot. Laat je bij het gokken op voetbal echter niet verleiden tot het inzetten op alles wat beweegt. Op elk moment van de dag vinden er evenementen van ijshockey tot paardenrennen plaats, maar daarom heb jij hier nog geen kennis over. Soms zijn de weddenschappen die je niet maakt, de beste.

Gok niet op alles wat beweegt

Verdiep je daarentegen liever in één of meerdere voetbalcompetities en probeer daar zoveel mogelijk over te weten te komen: wie staat op welke plaats in het klassement? Hoe verliepen de onderlinge confrontaties in het verleden? Zijn er spelers geblesseerd of geschorst? Wie beschikt over een sterke thuis- of uitreputatie? Wat zijn de weersomstandigheden?

Leg niet al je eieren in één mand

Genk speelt komend weekend tegen Zulte Waregem en je hebt je huiswerk tot in de kleinste details gemaakt. Na het bestuderen van alle statistieken ben je er hélémaal van overtuigd dat de Limburgers vlot zullen winnen. Ga dan niet 5% van je bankroll inzetten op én een overwinning voor Genk, én meer dan 2 goals voor Genk, én een handicap (-1) zege voor Genk, én meer dan 5 corners voor Genk.

De bal blijft namelijk rond en voetbal zou voetbal niet zijn als er van tijd tot tijd geen verrassingen zijn. Als Zulte Waregem in dit voorbeeld stunt, ben je zomaar even 20% van je bankroll kwijt. Spendeer daarom niet meer dan 5% van de totale geldsom op je account aan één wedstrijd.

Leer verliezen

Probeer zo goed mogelijk in je hoofd te steken dat verliezen onderdeel uitmaakt van het gokken op voetbal. Als je vooraf een weloverwogen weddenschap hebt geplaatst, moet je er ook vrede mee hebben als deze fout afloopt. Zélfs als je bet kapot gaat in de laatste seconde van de wedstrijd. Wat je dan vooral niet mag doen is tilten. Dat is een situatie waarbij je puur uit frustratie veel meer dan normaal gaat inzetten om je verlies zo snel mogelijk goed te maken.

Sla niet op tilt na een verloren weddenschap

Ruil deze revanchegevoelens liever in voor een rustperiode van minstens enkele uren en zoek even frisse lucht op. Op die manier geef je irrationele weddenschappen geen kans. Weet dat je verlies kan maken op een avond, een week en misschien zelfs op maandbasis. Zolang je maar winstgevend bent op lange termijn is er echter geen man overboord.

Verdiep je in de materie

Wanneer je de basis van het gokken op voetbal onder de knie hebt, is het aan te raden om je verder te verdiepen in deze wereld. Wist je bijvoorbeeld dat een Europese handicap (+1) op de thuisploeg exact hetzelfde is als een dubbele kans 1x weddenschap? Of dat een Asian Handicap 0 overeenkomt met een draw no bet?

Nochtans zijn de odds voor exact dezelfde uitkomst vaak verschillend en dit binnen één en dezelfde bookmaker. Als je deze kennis niet hebt, kan je er uiteraard ook niet van profiteren en laat je dus onnodig geld liggen. Op de blog van Voetbalgok kom je dit soort waardevolle informatie veelvuldig tegen.

Reactie plaatsen