arrow_drop_up arrow_drop_down
28 mei 2019 
in Nieuws

La Liga opgeschrikt door geruchten rond matchfixing

Het Belgische voetbal is al maandenlang in de ban van operatie Propere Handen, het grootschalige onderzoek dat door het federaal parket gevoerd wordt naar witwaspraktijken, omkoping en matchfixing. Intussen heeft ook La Liga zijn operatie Zero. Zo verdenkt de Spaanse politie onder meer Samuel Sáiz van matchfixing, evenals spilfiguur Raúl Bravo.

De Spaanse politie heeft aan Daily Mail bevestigt dat er komende dagen zo’n elf personen gearresteerd zullen worden. Eén van hen is Leeds-speler Sáiz, die momenteel wordt uitgeleend aan Getafe. Een veel opvallendere naam is echter die van Raúl Bravo. De voormalige verdediger voetbalde van 2001 tot 2007 immers bij Real Madrid en werkte vijf jaar later zelfs twaalf wedstrijden af in de Jupiler Pro League bij Beerschot AC.

Voorts zijn er nog geen namen bekendgemaakt van het clubje van elf dat naar verluidt overeenkomsten sloot om minstens drie wedstrijden te vervalsen. De matchen die tot dusver worden onderzocht zijn Real Valladolid – Valencia (0-2) op 18 mei 2019, Huesca – Nastic de Tarragona (0-1) op 27 mei 2018 en een niet nader genoemde match uit de derde klasse.

Reactie plaatsen