arrow_drop_up arrow_drop_down
15 februari 2019 
in Nieuws

Rechter bewijst dat niet Xavier maar Olivier Deschacht veelvuldig gokte, boete bedraagt €24.000

Olivier Deschacht belandde in de zomer van 2017 in het oog van de storm omdat er vanaf zijn Unibet-account 67 keer werd ingezet op een match van zijn eigen toenmalige ploeg Anderlecht. De huidige verdediger van Lokeren ontkende het hele verhaal door te zeggen dat zijn broer Xavier via zijn account gegokt had. De rechtbank van eerste aanleg van Oost-Vlaanderen veegt die redenering echter van tafel en veroordeelt de ex-Anderlecht-speler voor het illegaal gokken op voetbalwedstrijden met een administratieve boete van €24.000.

De burgerlijke kamer van de rechtbank heeft geen begrip voor het feit dat Deschacht in beroep ging tegen zijn sanctie. Rechter Frederiek Van Compernolle ploos het gokaccount uit en kwam tot de vaststelling dat er op naam van Olivier weddenschappen werden geplaatst op een ogenblik dat Xavier zélf aan het voetballen was met zijn ploeg Sint-Niklaas.

“De volgehouden ontkenning door Olivier en de verschuiving van de schuld naar zijn broer Xavier is dan ook niet gepast”, oordeelt de rechtbank. “Het kan niet aanvaard worden dat een bekende professionele voetballer met een bloeiende carrière zich niet houdt aan dit eenvoudig na te leven verbod. Weddenschappen afsluiten op de wedstrijden van een eigen team kan niet.” Volgens Sporza overwegen Deschacht en zijn advocaat Luc Deleu om naar het Hof van Cassatie te gaan.

Na de wedstrijd tussen Standard en Lokeren, die op 3-1 eindigde in het voordeel van de Rouches, reageerde Deschacht voor het eerst op de gokaffaire. “Ik heb niemand bedrogen, niemand pijn gedaan en geen enkel slachtoffer gemaakt. Ik heb misschien wel wat kleine fouten gemaakt. Maar in de media word ik behandeld als een crimineel. Ik vind dat onterecht. Dat gaat te ver”, klinkt het bij Radio 1.

Reactie plaatsen