arrow_drop_up arrow_drop_down
27 februari 2019 
in Bloggen

Een online gokprobleem? Deze software helpt je er vanaf

Voor de meeste mensen is inzetten op voetbal een leuk tijdverblijf en blijven negatieve ervaringen achterwege. Anderen laten zich echter te veel meeslepen door het spel. Vooral op internet kan dat problematisch zijn omdat er geen sociale controle is. Als je langer speelt dan vooraf gepland en meer uitgeeft dan je je kan veroorloven, is er software om je te helpen.

Eerst en vooral kan je aan de slag gaan met StayFocusd. Deze gratis extensie voor internetbrowser Google Chrome helpt je om gefocust te blijven op je werk. Vooraf bepaal je hoeveel tijd je mag spenderen aan zogenaamde tijdverspillende websites. Het kan hierbij gaan om bookmakers, maar net zo goed om allerhande sociale media. Van zodra je ingestelde tijd is opgebruikt, worden de opgegeven websites geblokkeerd voor de rest van de dag. Je productiviteit zal zo ongetwijfeld de hoogte inschieten.

Een alternatief voor StayFocusd is Freedom. Deze software is geschikt voor Windows, Mac, Android en iOS en wordt momenteel door meer dan 750.000 mensen wereldwijd gebruikt. Een nadeel is dat je voor Freedom een maandelijks bedrag dient te betalen afhankelijk van je voorkeuren. Als je echt een gokprobleem hebt en drastisch wil ingrijpen, kan je overwegen om nog een stap verder te gaan. Software als Gamban, Betfilter en Gamblock zijn namelijk speciaal ontworpen om goksites volledig te blokkeren op je computer. Deze programma’s zijn een stuk geavanceerder dan StayFocusd en Freedom, maar hebben ook een hoger prijskaartje.

Als je online én offline een gokprobleem hebt, is het raadzaam om een toegangsverbod aan te vragen bij de Belgische Kansspelcommissie. Van zodra de benodigde documenten ontvangen zijn, word je de toegang tot zowel online als fysieke bookmakers ontzegd. Het enige nadeel aan deze werkwijze is dat je – hoewel dit vanzelfsprekend verboden is – nog altijd op naam van anderen (familie, vrienden, collega’s,…) online kan gokken. Jezelf laten opnemen in de EPIS-lijst in combinatie met de eerder besproken software is dan ook het meest krachtige wapen tegen een gokprobleem.

Reactie plaatsen