De 5 grootste valkuilen bij online voetbalwedden
30 november 2018 
in Bloggen

De 5 grootste valkuilen bij online voetbalwedden

Elke voetbalgokker loopt in zijn wedcarrière wel eens tegen een cruciale fout aan. Om die reden zet Voetbalgok de 5 meest voorkomende fouten bij het online gokken op voetbal op een rijtje. Elke fout waar we van leren, maakt van ons immers een betere voetbalwedder.

Inhoudsopgave

   1. Een bookmaker als stamcafé
   2. Impulsief is negatief
   3. You win some, you lose some
   4. Een te hoge inzet
   5. De lokroep van het grote lot

Een bookmaker als stamcafé

Veel beginnende voetbalgokkers hebben een account bij slechts één bookmaker. Ze denken immers dat de andere aanbieders van voetbalweddenschappen minder goed zijn en hebben geen zin om elders een account aan te maken. Begrijpelijk, maar op lange termijn een streep door je rekening.

Elke bookmaker heeft immers zijn eigen unieke noteringen. Deze quoteringen kunnen bij bepaalde wedstrijden stevig van elkaar verschillen, waardoor je kan profiteren van de hoogste odd. Misschien een peulschil bij één wedstrijd, maar een groot verschil op lange termijn. Laat deze centen niet liggen!

Blijf niet bij één bookmaker hangen

Impulsief is negatief

Je hebt donderdagavond 150 euro gewonnen en wil daags nadien minstens even goed doen. Met het weekend voor de deur zit je in de zetel en kijk je met een biertje in de hand hoe Tottenham en Everton het er vanaf brengen. Enkele pilsjes later besluit je om je matchbeleving wat meer spanning te geven. Zonder je huiswerk te maken kies je lukraak een live weddenschap uit en hopen maar! Op lange termijn zijn zo’n zaken dodelijk voor je bankroll. Vermijd ze dan ook te allen tijde.

Vermijd impulsieve weddenschappen op voetbal

You win some, you lose some

Je zag zojuist 50 euro door je neus geboord door een doelpunt in de allerlaatste minuut. Arggh, wat een rotdag! Om dit verlies zo snel mogelijk goed te maken, zoek je een willekeurige weddenschap uit van notering 2,00. Met een inleg van 50 euro – terwijl je normaal gesproken maar 20 euro inzet – verdien je je verlies in één keer terug. Oef! Zo’n zet kan eens goed aflopen, maar vroeg of laat loopt het verkeerd. Accepteer dan ook dat verliezen ‘part of the game’ is bij gokken op voetbal. Discipline is hier het sleutelwoord!

In de wereld van voetbalwedden geldt: you win some, you lose some

Een te hoge inzet

Heel wat mensen die gokken op voetbal bezondigen zich aan een te hoge inzet per weddenschap. Er wordt enkel en alleen naar het saldo op het account gekeken en op basis daarvan wordt de inzet bepaald. Maar misschien heb je wel een ‘zekerheidje’ opgemerkt? FC Barcelona kan in Camp Nou toch niet verliezen van de laatste in de stand? Je gaat all-in aan een veel te lage odd en riskeert zo de volledige som op je account. Helemaal fout!

Om op lange termijn winstgevend te zijn, zal je aan bankroll management moeten doen. Het taartmodel is alvast een aanrader voor het strategisch beheren van je centen. Onthoud vooral goed dat je nooít meer dan 5% van je bankroll op één wedstrijd mag plaatsen. Als je nog meer zekerheid wil inbouwen, kan je dit percentage verlagen naar 2%.

Bankroll management met taartmodel

De lokroep van het grote lot

De meeste voetbalgokkers hopen met een kleine inzet een enorme som geld op te strijken. Vriend Karel of neef Jan heeft immers ook ooit 750 euro gewonnen met een inleg van 5 euro. En op het nieuws was er een winnaar van ruim 225.000 euro met een inzet van 19 euro. Dat wil je zelf ook wel meemaken!

Hiervoor speel je de ene na de andere combi weddenschap, zolang de totale odd maar hoog genoeg is. Uiteraard is het leuk om op die manier te wedden, maar als je echt op lange termijn winstgevend wil zijn schakel je best om naar uitsluitend single weddenschappen. Je zal hiermee niet in één keer een monsterbedrag winnen, maar je winstkans ligt wel een flink stuk hoger.

Davy V. wint op 14 maart 2018 maar liefst 225.971 euro met een combi weddenschap

Conclusie

Net zoals leren autorijden kost het ook moeite en tijd om zo goed mogelijk online te wedden op voetbal. De eerste voetbalgokker die nooit een domme beslissing maakt, moet wellicht nog geboren worden. Wees echter geen ezel die zich twee keer aan dezelfde steen stoot. Fouten maken mag en is zelfs doodnormaal. Zolang je hier maar van leert, is er niets aan de hand. Op die manier zal je stap voor stap meer winst maken met je voetbalweddenschappen.

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down