arrow_drop_up arrow_drop_down
10 april 2019 
in Nieuws

Johan Vansummeren liet vader 1.000 euro inzetten op podiumplaats, maar winst liep hij ondanks zege mis

We spoelen even terug naar 10 april 2011: Johan Vansummeren verrast vriend en vijand door op het hoogste schavotje te staan tijdens Parijs-Roubaix. Nadien zou de Lommelaar zijn toenmalige vriendin Jasmine Vangrieken in het bijzijn van alle camera’s ten huwelijk vragen. Maar er gebeurde nog meer die dag, zo blijkt nu. In een aflevering van Canvas-programma De Kleedkamer komt de voormalige wielrenner met een straf gokverhaal.

Vansummeren was er acht jaar geleden namelijk zeker van dat hij zou schitteren in de Helleklassieker van 2011. In die mate dat hij de dag voordien om 23.00 uur naar zijn vader belde. “Morgen sta ik op het podium”, klonk het klaar en duidelijk. De 38-jarige coureur droeg zijn papa zelfs op om 1.000 euro op een podiumplaats in te zetten. Die weddenschap kon immers serieus wat geld opleveren.

“Ik had een website gevonden waar je de inzet 167 keer terug zou verdienen.” De mogelijke winst bedroeg dus 167.000 euro. “Ik kwam over de meet in Roubaix en tweehonderd meter verder zie ik mijn pa staan. Ik pakte hem vast en zei: ‘heb je gespeeld?’ Dat was het eerste dat ik vroeg. ‘Ik heb gespeeld, zei hij.’ Dus ik jaaaaa!” Daags nadien bleek een technisch probleem roet in het eten gegooid te hebben. “Niet van de kaart gegaan. Echt waar. Je moest toestemming geven ofzoiets.”

Reactie plaatsen