arrow_drop_up arrow_drop_down
30 april 2019 
in Nieuws

Zorgt de VAR voor nieuwe weddenschappen?

Elk weekend opnieuw wordt er over gediscussieerd: de video assistant referee of kortweg de VAR. De ene keer is het systeem een geweldige hulp, de andere keer zorgt het alleen maar voor meer verwarring. Feit is dat de videoscheidsrechter straks niet meer weg te denken zal zijn uit het voetbal. En daar spelen ook de bookmakers op in…

Toen de VAR in België geïntroduceerd werd, waren value bettors er als de kippen bij om in te zetten op rode kaarten en penalty’s. Door de toevoeging van de videoref ontsnapt er immers minder aan de ogen van de ref. Gevolg: meer uitsluitingen en strafschoppen. Aanvankelijk waren de odds van de Belgische bookmakers hier nog niet op aangepast, maar daar is intussen uiteraard al verandering in gekomen.

Bij buitenlandse bookmakers duiken er dezer dagen zelfs nieuwe weddenschappen op door de VAR. Zo kan je bijvoorbeeld 7 keer je inleg verdienen als er tijdens het Champions League duel tussen Tottenham en Ajax meer dan 1 VAR-review plaatsvindt. Tijdens de terugmatchen van de CL-kwartfinales liet twitteraar Josh alvast zien hoe je een succesvolle VAR-combo in elkaar knutselt. De kans is reëel dat dit soort bets binnenkort ook zullen opduiken bij Belgische aanbieders van voetbalweddenschappen.

Reactie plaatsen