Wat is een 1×2 weddenschap?

Home » Wat is een 1×2 weddenschap?

Wat is een 1×2 weddenschap? Hoewel het eerst misschien een beetje vaag klinkt, is het heel erg simpel. We noemen dit ook wel een three-way bet. Het bestaat alleen voor sportwedstrijden met drie mogelijke resultaten. Namelijk Winnen, Verliezen en Gelijk.

In Nederland noemt men deze weddenschap vaak ook wel de toto weddenschap of simpelweg een toto. De weddenschap heeft deze naam te danken aan de bookmaker die dezelfde naam heeft: TOTO. In België kent men niet echt een bijnaam toe aan deze weddenschap.

1×2 is slechts één van de velen mogelijkheden voor inzetten op voetbal! Er zijn nog heel veel andere voetbalweddenschappen die je kunt afsluiten. Kijk voor alle weddenschappen in onze kennisbank.

Wat is een 1×2?

Bij een 1×2 weddenschap kun je geld verdienen als het team waarop je inzet wint, verliest, of gelijk speelt.

Waarom heet het een 1×2? Dat heeft te maken met hoe de weddenschap ingevuld wordt in het wedformulier. De 1 staat voor de thuisploeg, de X voor gelijkspel, en de 2 voor de uitploeg.

Als je een kruisje zet bij de 1, dan zet je dus in op winst voor de thuisploeg. Zet je een kruisje bij de X, dan zet je in op een gelijkspel. Om in te zetten op winst van de thuisploeg zet je een kruisje onder de 2.

1×2 voorbeeld

Neem de wedstrijd Mechelen vs. Gent. Stel dat je denkt dat het 2-2 wordt. De odds of quotering van de bookmakers voor gelijkspel (X) zijn 2.10. Als je €50 inzet op gelijkspel (X), dan win je dus €105.

Zoals je ziet is een 1×2 weddenschap dus erg simpel. Er zijn maar drie mogelijke uitkomsten, dus de kans dat je wint is ook erg hoog. Je kans om te winnen is 1 op 3 of 1/3e. Om die reden plaatsen veel mensen vaak alleen een 1×2 weddenschap.

Double chance of dubbele kans weddenschap

Een andere weddenschap waar je misschien wel eens van gehoord hebt is de double chance bet of de dubbele kans weddenschap. Wat houdt dit precies in?

Een dubbele kans weddenschap is een variant van de 1×2 weddenschap. Je kunt nu niet alleen kiezen uit 1, X, of 2. Je kunt hierbij kiezen uit 1X, X2, en 12. Hieronder een uitleg van wat dit inhoudt:

  • 1X: Thuisploeg wint of gelijkspel
  • X2: Gelijkspel of uitploeg wint
  • 12: Thuisploeg of uitploeg wint

Wat is het voordeel van een dubbele kans weddenschap? Misschien viel het je al op, maar met een dubbele kans heb je een grotere kans op winst. Dat komt omdat je op 2 van de 3 mogelijke uitkomsten tegelijk inzet. De kans dat je het goed hebt is dus 2 op 3 of 2/3e.

Wat is het nadeel van een dubbele kans weddenschap? Een grotere kans op winst krijg je natuurlijk niet voor niets. De bookmaker zal hiervoor compenseren door je lagere odds of quotering te geven. Je uitbetaling zal dus lager zijn, maar de kans dat je wint is groter.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Beste Bookmakers
4,5 rating
De eerste aanbieder van online sportweddenschappen in België. Bekend om haar prachtige website en grote aanbod.
4,0 rating
Dankzij Bet777 kan je door middel van livestreams gratis kijken naar de Serie A, de Eredivisie, de MLS, Roland Garros, de US Open, de Euroleague en nog zoveel meer!
4,8 rating
Bij Ladbrokes vind je interessante (meervoudige) weddenschappen aan erg voordelige noteringen. Dankzij deze extra boost kan je je winst proberen te maximaliseren.
3,8 rating
Unibet is de meest bekende aanbieder van voetbalweddenschappen in België. Ze nemen ook het voortouw in verantwoord wedden.
Voetbalgok
© Copyright 2021 Voetbalgok | Een website van Marketing10