Kan wedden op voetbal winstgevend zijn?

Home » Kan wedden op voetbal winstgevend zijn?

In dit artikel bespreken we of je winst kunt maken met wedden op voetbal. Zijn er mensen die winst maken van de bookmakers? Om die vraag te beantwoorden moeten we eerst kort de bookmakers bespreken.

Hoe de bookmakers winst maken

Bookmakers bieden sportweddenschappen natuurlijk niet alleen voor de lol aan. Ze willen ook graag geld verdienen. Om dit te doen proberen ze de juiste odds aan te bieden. Met de juiste odds bedoelen we odds die de kans van een uitkomst weerspiegelen, en winst opleveren voor de bookmaker. 

Stel dat de kans dat Ploeg A van Ploeg B wint 2/1 is. De odd is dan 3.0 in de decimale notering. Als de bookmaker dan nog een winst van 5% wil maken, moet hij deze winst hier vanaf halen en de odd op 2.90 zetten.

Hebben de bookmakers het altijd goed?

De bookmakers moeten dus de kansen van uitkomsten in een match bepalen. Dat is natuurlijk een onmogelijke klus. De bookmakers zitten er dus ook wel eens naast. Maar omdat ze een winstmarge inbouwen in de odds, hebben ze wat ruimte voor fouten. 

Toch kunnen de bookmakers er nog steeds naast zitten, maar dit vinden zij niet erg. Geloof het of niet, maar de bookmakers zijn soms ook bereid om een gokje te wagen als ze het echt niet weten.

Kun je dan winst maken van de bookmakers?

Als jij beter de kans op een uitkomst kunt bepalen dan een bookmaker, dan kun je inderdaad winst maken. Als je aan de odds ziet dat de bookmaker er duidelijk naast zit, dan kun je op deze weddenschap inzetten en in theorie winst maken. 

Op Reddit is al eerder de vraag gesteld of gokken voetbal winstgevend is. Hieruit kwam ook de conclusie dat je zeker winst kunt maken met sportweddenschappen. Echter, een aantal mensen die hierin geslaagd zijn maken wel een belangrijke kanttekening. 

Om winst te maken met gokken op voetbal moet je namelijk veel tijd vrij maken. Je moet veel van de wedstrijden afweten en net die verkeerde odds vinden waarop je kunt inzetten. Als jij denkt dat je genoeg kennis hebt van de sport dan kun je dus een poging wagen. Houd er echter wel rekening mee dat het je veel tijd en moeite kan gaan kosten. 

Account blokkades

Nog een belangrijke boodschap van de Reddit thread is dat bookmakers nog wel eens accounts blokkeren. Als een bedrijf ziet dat bepaalde klanten wel erg consistent van hen winnen, dan is het natuurlijk verleidelijk om deze klanten van het platform te weren. Concrete bewijzen van deze praktijken hebben we niet kunnen vinden, dus voorlopig blijft het bij een gerucht. 

Read More

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voetbalgok
© Copyright 2021 Voetbalgok | Een website van Marketing10