arrow_drop_up arrow_drop_down
31 mei 2019 

Wedden op het WK bij vrouwen: zorgt Oranje voor een stunt?

Het vrouwenvoetbal wint de laatste jaren aan populariteit en dat kunnen we alleen maar toejuichen. De VRT zal het Wereldkampioenschap in 2019 dat gehouden wordt in Frankrijk integraal uitzenden op Canvas. Naast eeuwige roem staan er voor de dames ook drie tickets voor het Olympisch voetbaltoernooi op het spel. Volgens de bookmakers zullen de Verenigde Staten straks aan het langste eind trekken.

Sinds 2015 mogen er 24 landen deelnemen aan het FIFA-wereldkampioenschap bij vrouwen. De Red Flames konden zich nooit eerder plaatsen voor het toernooi, de Oranje Leeuwinnen tekenen wél voor de tweede keer present. De groepsindeling ziet er als volgt uit:

  • Groep A: Frankrijk, Noorwegen, Nigeria en Zuid-Korea
  • Groep B: Duitsland, Spanje, China en Zuid-Afrika
  • Groep C: Italië, Australië, Brazilië en Jamaica
  • Groep D: Engeland, Japan, Argentinië en Schotland
  • Groep E: Nederland, Canada, Kameroen en Nieuw-Zeeland
  • Groep F: Verenigde Staten, Zweden, Chili en Thailand

In de groepsfase vallen er acht ploegen af. De nummers één en twee plaatsen zich logischerwijs, net als de vier beste derde geplaatste teams. De achtste finales vinden van 22 tot 24 juni plaats, de kwartfinales van 27 tot 29 juni, de halve finales op 2 en 3 juli en de finale wordt op 7 juli afgewerkt in Lyon. Bij Ladbrokes, één van de legale bookmakers in België, kan je terecht om te wedden op het WK bij vrouwen.

Uit de noteringen van Ladbrokes blijkt dat de Verenigde Staten topfavoriet is. De grootmacht in het vrouwenvoetbal staat immers eerste op de FIFA Wereldranglijst en verloor slechts 1 van zijn laatste 38 wedstrijden. Het Amerikaanse elftal won vier jaar geleden ook het toernooi in Canada. Daarnaast wordt er verwacht dat Engeland eveneens hoge ogen zal gooien. Nederland – de Europese kampioen van 2017 – wordt dan weer bestempeld als één van de outsiders voor toernooiwinst. Misschien wel met dank aan Ballon d’Or-winnares Lieke Martens?

Reactie plaatsen