Wedtips Bundesliga: goktips voor de Duitse eerste klasse
arrow_drop_up arrow_drop_down
15 mei 2019 

Wedtips Bundesliga: speelt Bayern eindelijk nog eens kampioen in eigen huis?

Inhoudsopgave

 1. Wedtips Bundesliga 18 mei 2019
 2. Wedtips Bundesliga 21 tot 23 december 2018
 3. Wedtips Bundesliga 23 tot 25 november 2018

Wedtips Bundesliga 18 mei 2019

In Duitsland kennen we de landskampioen van seizoen 2018-2019 pas op de allerlaatste speeldag. Al is de kans groot dat Bayern München opnieuw aan het langste eind zal trekken. Der Rekordmeister heeft immers genoeg aan een punt om zijn 29ste titel binnen te halen. Bij Dortmund hopen ze dus op een klein mirakel.

Wedtip 1 & 2: Bayern München – Eintracht Frankfurt

Bayern kan voor het eerst sinds lang nog eens een kampioenschap vieren in eigen huis. Slepen Niko Kovač en zijn manschappen minstens een gelijkspel in de wacht tegen Eintracht Frankfurt?

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Bayern München is al tien wedstrijden ongeslagen
 • Eintracht Frankfurt won slechts één van zijn laatste negen matchen
 • Bayern München won de laatste vier onderlinge duels

Onze prognose: Frankfurt is al enkele maanden in vrije val en daar zien wij op de slotspeeldag niet plots verandering in komen. Bayern is gretig om eindelijk nog eens in de Allianz Arena de champagne te mogen ontkurken en zal al op voorsprong staan aan de rust. Desondanks verwachten we geen doelpuntenkermis en dus minder dan vier goals voor de thuisploeg.

Onze wedtips:

Wedtips Bundesliga

Wedtips Bundesliga

Wedtip 3 & 4: Mönchengladbach – Dortmund

Voor zowel Mönchengladbach als Dortmund staat er nog veel op het spel op de laatste speeldag. De ploeg van Thorgan Hazard wil zijn rechtstreeks Champions League ticket immers niet meer prijsgeven, terwijl de ploeg van Axel Witsel stiekem nog droomt van de titel. Beide hebben ze dus een driepunter nodig.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Dortmund won drie van zijn laatste vijf wedstrijden
 • Mönchengladbach won slechts één van zijn laatste vier matchen
 • Dortmund won de laatste zeven onderlinge duels

Onze prognose: Mönchengladbach is historisch gezien een tegenstander die Dortmund wel ligt. Daarom duiden wij de ploeg van Lucien Favre aan als favoriet in dit ongetwijfeld zenuwachtige duel. Meteen ook de reden waarom we minder dan vier goals verwachten na 90 minuten voetbal.

Onze wedtips:

Wedtips Bundesliga

Wedtips Bundesliga

Wedtip 5 & 6: Wolfsburg – Augsburg

Voor Augsburg is het bezoek aan de Volkswagen-Arena een echte eindeseizoenswedstrijd. FCA is immers al zeker van het behoud in de Bundesliga. Voor Wolfsburg kan het seizoen daarentegen eindigen met een onverhoopt Europees ticket.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Wolfsburg won twee van zijn laatste drie wedstrijden
 • Augsburg verloor twee van zijn laatste drie matchen
 • Wout Weghorst scoorde dit seizoen al veertien doelpunten

Onze prognose: als Eintracht Frankfurt verliest op bezoek bij Bayern München kan Wolfsburg mits een driepunter tegen Augsburg een ticket voor de Europa League kwalificaties in de wacht slepen. Wij zien de ploeg van Koen Casteels slagen in hun opzet en verwachten daarbij minstens één goal van aanvaller Wout Weghorst.

Onze wedtips:

Wedtips Bundesliga

Wedtips Bundesliga

Wedtips Bundesliga 21 tot 23 december 2018

Veel tijd om uit te rusten krijgen de Bundesliga-ploegen niet want na de midweekmatch staat er alweer een nieuw weekend boordevol voetbal op het programma. Maken Dortmund en Bayern hun favorietenrol waar? En kan Wolfsburg doorgaan op zijn positieve elan? Dat ontdek je in onderstaande voorbeschouwing op de zeventiende speeldag in de Duitse eerste klasse.

Wedtip 1 & 2: Dortmund – Mönchengladbach

Dortmund is momenteel oppermachtig in de Bundesliga en liep dinsdag pas tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aan. In eigen huis willen de manschappen van Lucien Favre echter opnieuw uitpakken met de drie punten. Thorgan Hazard & co moeten daarbij het kind van de rekening worden.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Dortmund won zeven van zijn acht thuiswedstrijden
 • Mönchengladbach won slechts twee van zijn acht uitwedstrijden
 • Dortmund won de laatste zes onderlinge confrontaties
 • De laatste vier Bundesliga duels van beide ploegen eindigden in minder dan 3,5 goals

Onze prognose: Mönchengladbach legt bij wijlen mooi voetbal op de mat, maar Dortmund is toch nog een klasse sterker. Zeker gezien de recente head-to-head statistieken en het thuisvoordeel voor die Schwarzgelben gaan wij uit van een driepunter voor de competitieleider. Daarnaast is de odd voor minder dan 3,5 doelpunten te aantrekkelijk om te laten liggen.

Onze wedtips:

Wedtip Dortmund - Borussia Mönchengladbach (21-12-2018) (1)

Wedtip Dortmund - Borussia Mönchengladbach (21-12-2018) (2)

Wedtip 3 & 4: Eintracht Frankfurt – Bayern München

Met ‘slechts’ 69% van de punten tot dusver en een derde plaats is Bayern München niet in zijn normale doen in de Duitse competitie. Mogelijk kunnen zowel Eintracht Frankfurt als onze weddenschappen daarvan profiteren.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Eintracht Frankfurt verloor slechts twee van zijn zeven thuiswedstrijden
 • Bayern München scoorde in zeven van zijn acht uitmatchen minstens één keer
 • Eintracht Frankfurt scoorde in al zijn thuismatchen minstens één keer

Onze prognose: we houden wel degelijk rekening met een overwinning van Bayern, maar feit is dat Frankfurt in eigen huis nog niet verloor met meer dan één doelpunt verschil. Vandaar kiezen we voor een Europese handicap weddenschap op Eintracht Frankfurt (+2). Als die Rekordmeister dus niet met meer dan één goal verschil wint, is onze bet winnend. Voorts voorspellen we dat beide ploegen de weg naar doel zullen vinden.

Onze wedtips:

Wedtip Eintracht Frankfurt - Bayern München (22-12-2018) (1)

Wedtip Eintracht Frankfurt - Bayern München (22-12-2018) (2)

Wedtip 5 & 6: Augsburg – Wolfsburg

Terwijl Augsburg niet meer weet wat winnen is, gaat het Wolfsburg voor de wind. Volgens onze verwachting wordt die tendens ook komende zondag niet doorbroken. Aan de ploeg van Manuel Baum om ons het tegendeel te bewijzen…

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Augsburg kan al zeven wedstrijden op rij niet meer winnen
 • Wolfsburg won vier van zijn laatste vijf wedstrijden
 • Augsburg is samen met Hannover 96 de slechtste thuisploeg in de Bundesliga
 • Wolfsburg verloor slechts twee van zijn zeven uitmatchen
 • Augsburg scoorde minstens één doelpunt in zes van zijn zeven thuismatchen
 • Wolfsburg scoorde minstens één doelpunt in vijf van zijn zeven uitmatchen

Onze prognose: Wolfsburg zet het geplaagde Augsburg opzij en komt zo in het spoor van RB Leipzig in het klassement. Omdat we een gelijkspel toch niet helemaal uitsluiten, gaan we voor een ongeldig bij gelijkspel weddenschap op die Wölfe. Daarnaast is de kans groot op minstens één goal na 45 minuten voetballen.

Onze wedtips:

Wedtip Augsburg - Wolfsburg (23-12-2018) (1)

Wedtip Augsburg - Wolfsburg (23-12-2018) (2)

Wedtips Bundesliga 23 tot 25 november 2018

In de Nations League kon die Mannschaft geen rol van betekenis spelen en dus is het reikhalzend uitkijken naar de twaalfde speeldag in de Bundesliga. Kruipt Bayern uit het dal tegen Düsseldorf? Kan Leverkusen de rug rechten in het degradatieduel tegen Stuttgart? En zal Schalke 04 zijn goeie prestaties in de Champions League eindelijk ook kunnen tonen in de Bundesliga?

Wedtip 1 & 2: Bayern München – Fortuna Düsseldorf

Het is even wennen, maar Bayern München staat momenteel wel degelijk op de vijfde plaats in de Bundesliga. Zes overwinningen, drie nederlagen, twee gelijke spelen en een doelpuntensaldo van +6. Zo’n matige cijfers zijn we niet bepaald gewoon van Der Rekordmeister. Net voor de interlandbreak kreeg Bayern een nieuwe opdoffer te verwerken: 3-2 verlies op het veld van leider Dortmund. Maar thuis tegen Fortuna Düsseldorf – dat samen met Stuttgart de rode lantaarn draagt – zou de ploeg van Niko Kovač opnieuw moeten opstaan. Al zal de onverhoopte 4-1 overwinning van laatstgenoemde tegen Hertha BSC ongetwijfeld veel deugd gedaan hebben.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Bayern kon zijn laatste drie thuiswedstrijden niet winnen
 • Düsseldorf pakte 2 op 15 in zijn matchen buitenshuis
 • Bayern won dit seizoen nog geen enkele wedstrijd met meer dan 3 goals verschil
 • Düsseldorf verloor dit seizoen één van zijn 11 matchen met meer dan 3 goals verschil

Onze prognose: Bayern heeft iets recht te zetten en zal vanaf de eerste minuut gas willen geven in de Allianz Arena. Wij voorspellen dan ook een vroege voorsprong van de Beierse club. Gezien de cijfers tot dusver dit seizoen gaan wij echter niet van een pandoering voor de bezoekers uit. Om die reden kiezen we eveneens voor een 3-way of Europese handicap op Fortuna Düsseldorf (+4). Enkel als Bayern met meer dan 3 goals verschil wint, is deze weddenschap foutief. In alle andere gevallen worden we uitbetaald.

Onze wedtips:

Wedtip Bayern München - Fortuna Düsseldorf (24-11-2018) (1)

Wedtip Bayern München - Fortuna Düsseldorf (24-11-2018) (2)

Wedtip 3 & 4: Bayer Leverkusen – Stuttgart

Na een vijfde plaats in voetbalseizoen 2017-2018 gaat het Bayer Leverkusen momenteel heel wat minder voor de wind. Na de 1-4 nederlaag tegen Hoffenheim en het 3-0 verlies op bezoek bij Leipzig staat de ploeg van Heiko Herrlich nog maar twee punten boven de degradatieplaatsen. En net nu komt rode lantaarn Stuttgart op bezoek, dat na een 0-2 zege bij Nürnberg opnieuw vertrouwen heeft getankt.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Leverkusen won slechts één van zijn 5 thuismatchen
 • Stuttgart won slechts één van zijn 6 uitmatchen
 • Leverkusen scoort gemiddeld 1,4 goals per match in eigen huis
 • Stuttgart scoort gemiddeld 1 goal per match buitenshuis
 • De laatste 3 onderlinge confrontaties leverden minder dan 2,5 doelpunten op

Onze prognose: wij voorspellen een close call tussen Leverkusen en Stuttgart. De value ligt echter overduidelijk bij de bezoekers. Daarom kiezen we voor een dubbele kans weddenschap op Stuttgart. De bookmakers verwachten veel doelpunten, maar gezien de statistieken zijn wij het daar niet mee eens. De under 2,5 goals odd is alleszins te mooi om te laten liggen. Vandaar onze keuze voor deze twee value bets. Als eentje van beide correct is, maken we al een mooie winst.

Onze wedtips:

Wedtip Bayer Leverkusen - Stuttgart (23-11-2018) (1)

Wedtip Bayer Leverkusen - Stuttgart (23-11-2018) (2)

Wedtip 5 & 6: Schalke 04 – Nürnberg

Het ziet er sterk naar uit dat Schalke 04 straks zal overwinteren in de Champions League, maar aan de eigen competitie is de Duitse vicekampioen met een valse noot begonnen. Hoog tijd dus voor puntengewin om zo snel mogelijk weg te lopen van de degradatiestrijd. Tegenstander van dienst is Nürnberg, dat net als Schalke tien punten telt en eveneens niet overloopt van vertrouwen. Net voor de interlandbreak werd er immers met 0-2 verloren van rode lantaarn Stuttgart.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Nürnberg kon al vijf wedstrijden op rij niet meer winnen
 • Nürnberg is met 2 op 15 de zwakste uitploeg en heeft een doelpuntensaldo van -14
 • Nürnberg kon op verplaatsing nog maar 3 keer de weg naar doel vinden
 • Schalke won de laatste 3 onderlinge duels

Onze prognose: Schalke 04 moet dringend punten pakken in de Bundesliga en krijgt daarvoor de ideale gelegenheid met de thuismatch tegen Nürnberg. De thuisploeg heeft een pak meer kwaliteit in huis en wij verwachten dan ook een zege voor de ploeg van Domenico Tedesco. Daarnaast gaan wij er niet van uit dat beide ploegen zullen scoren in de Veltins-Arena.

Onze wedtips:

Wedtip Schalke 04 - Nürnberg (24-11-2018) (1)

Wedtip Schalke 04 - Nürnberg (24-11-2018) (2)

Reactie plaatsen