arrow_drop_up arrow_drop_down
21 januari 2019 

Wedtips Coupe de France: Monaco en Amiens liggen allesbehalve wakker van bekervoetbal

In Frankrijk maken ze zich op voor een portie midweekvoetbal in de Coupe de France. Wat kan de leider uit de tweede klasse tegen de voorlaatste in de eerste klasse? En gaat Lyon door op zijn positieve elan?

Wedtip 1 & 2: Monaco – Metz

Monaco zit meer dan ooit in de hoek waar de klappen vallen. De ploeg van Thierry Henry ging afgelopen zaterdag met 1-5 onderuit tegen Strasbourg en kijkt het degradatiespook nu al een heel seizoen lang in de ogen. Metz heeft daarentegen geen zorgen. De eerste twee uit de Ligue 2 promoveren straks naar de hoogste afdeling en de leider telt nu al 9 punten voorsprong op de nummer 3 in de stand. En dat met een match minder gespeeld, tegen rode lantaarn Nancy.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

  • Monaco kon zijn laatste vier wedstrijden niet winnen
  • Metz won vijf van zijn laatste zes wedstrijden
  • In acht van de laatste tien matchen van Monaco viel er minstens één goal in de eerste helft
  • In acht van de laatste tien matchen van Metz viel er minstens één goal in de eerste helft

Onze prognose: Monaco wil zich volledig focussen op het behoud in de Ligue 1 en zal er dus niet rouwig om zijn als het straks uitgeschakeld is in de Coupe de France. Metz heeft dankzij zijn ruime voorsprong in de competitie wél de luxe om voluit te gaan. Om die reden kiezen we voor een dubbele kans weddenschap op de bezoekers. Voorts ziet het ernaar uit dat er na 45 minuten voetballen minstens één keer gescoord is.

Onze wedtips:

Wedtip Monaco - Metz (22-01-2019) (1)

Wedtip Monaco - Metz (22-01-2019) (2)

Wedtip 3 & 4: Amiens – Lyon

Lyon won afgelopen zondag met 1-2 op het veld van Saint-Étienne en is daardoor naar de derde plaats opgerukt in de Ligue 1. Amiens bevindt zich slechts één punt boven de degradatiestreep en dus is de Coupe de France zeker geen prioriteit voor trainer Christophe Pélissier en de zijnen.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

  • Lyon verloor slechts één van zijn laatste negen matchen
  • Amiens verloor vijf van zijn laatste negen matchen
  • Lyn scoorde in vijf van zijn laatste acht competitiematchen minstens twee goals
  • Amiens slikte in vijf van zijn laatste acht competitiematchen minstens twee goals

Onze prognose: Amiens zal volgens ons niet met zijn sterkste elftal aantreden omdat de competitie primeert. Om die reden zien we Lyon eenvoudig winnen in het Stade de la Licorne, waarbij de uitploeg minstens twee keer de weg naar doel vindt.

Onze wedtips:

Wedtip Amiens - Lyon (24-01-2019) (1)

Wedtip Amiens - Lyon (24-01-2019) (2)

Reactie plaatsen