arrow_drop_up arrow_drop_down
Wedtips EK 2020: België, Nederland, Engeland, Frankrijk en Spanje zijn aan zet
18 maart 2019 

Wedtips EK 2020: België, Nederland, Engeland, Frankrijk en Spanje zijn aan zet

Nu het competitievoetbal even stilligt, is het de hoogste tijd om de Rode Duivels nog eens aan het werk te zien. Wat kunnen onze Belgen in de kwalificatiematch voor het EK van 2020 tegen Rusland? En welke andere interessante affiches staan er nog zoal op het programma? Voetbalgok schotelt je onderstaand 9 wedstrijden en 18 wedtips voor.

Wedtip 1 & 2: België – Rusland

Roberto Martinez kampt tegen de Russen met een hele hoop afwezigen. Zo zijn De Bruyne, Kompany, Witsel, Meunier en Dembélé geblesseerd. Achter de namen van Lukaku en Vermaelen staat dan weer een vraagteken. Desondanks mag een thuiszege allesbehalve in het gedrang komen.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • België won 12 van zijn laatste 15 matchen
 • Rusland verloor 5 van zijn laatste 7 uitwedstrijden
 • België won 3 van de laatste 4 onderlinge duels

Onze prognose: de afwezigheid van enkele basisspelers zal ervoor zorgen dat jongens als Mechele, Dendoncker, Tielemans en Vanaken hun kans krijgen. Omdat zij maar al te goed beseffen dat zo’n opportuniteit zelden voorkomt bij deze gouden generatie, zullen ze ongetwijfeld hun beste beentje voorzetten. Wij zien België dan ook eenvoudig winnen van een veel zwakker Rusland. Voorts verwachten we minstens 3 doelpunten te zien in het Koning Boudewijnstadion.

Onze wedtips:

Wedtips EK

Wedtips EK

Wedtip 3 & 4: Oostenrijk – Polen

De nationale ploeg van Polen heeft in 2018 heel wat van zijn pluimen verloren. Op het WK overleefden ze een groep met Senegal, Colombia en Japan niet en ook in de Nations League was het met 2 op 12 huilen met de pet op. Met Oostenrijk mag de ploeg van trainer Jerzy Brzęczek zich opnieuw aan een taaie tegenstander verwachten.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Oostenrijk won 7 van zijn laatste 9 thuiswedstrijden
 • Polen kon slechts 1 van zijn laatste 9 wedstrijden winnen
 • In de vorige drie onderlinge duels vonden beide ploegen de weg naar doel

Onze prognose: Oostenrijk komt vooral in het eigen Ernst Happelstadion sterk voor de dag en dat zal tegen Polen niet anders zijn. Wij voorspellen bijgevolg een overwinning voor de thuisploeg. Bij de bezoekers loopt echter ene Lewandowski rond, waardoor we Polen wel op het scorebord verwachten.

Onze wedtips:

Wedtips EK

Wedtips EK

Wedtip 5 & 6: Nederland – Wit-Rusland

Nederland was één van de opvallende afwezigen op het WK in Rusland, maar intussen zijn onze noorderburen terug van weggeweest. Dat mocht WK-winnaar Frankrijk aan den lijve ondervinden. Zij gingen eind vorig jaar immers met 2-0 onderuit in de Kuip.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Nederland won 7 van zijn laatste 8 thuiswedstrijden
 • Wit-Rusland kon zich nog nooit kwalificeren voor een groot toernooi
 • Nederland won 5 van de 6 onderlinge duels

Onze prognose: Oranje heeft vertrouwen getankt na zijn sterke prestaties in de Nations League en is vastberaden om goed te starten aan de kwalificaties voor Euro 2020. De nummer 56 op de FIFA World Ranking is alvast een dankbare tegenstander. Wij zien Nederland snel scoren en al op voorsprong staan bij het rustsignaal. Daarnaast verwachten we dat de Wit-Russische keeper zich minstens drie keer zal moeten omdraaien.

Onze wedtips:

Wedtips EK

Wedtips EK

Wedtip 7 & 8: Portugal – Oekraïne

Oekraïne was op Euro 2012 en Euro 2016 van de partij en bondscoach Andrij Sjevtsjenko hoopt binnen een jaar hetzelfde te kunnen zeggen. In een kwalificatiegroep met onder meer WK-gangers Servië en Portugal belooft het echter een helse strijd te worden waarbij elk punt belangrijk is. Beginnen met een valse noot tegen Portugal zou dan ook een domper zijn.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Portugal won 4 van zijn laatste 10 thuiswedstrijden
 • Oekraïne verloor slechts 1 van zijn laatste 9 uitwedstrijden
 • Portugal won slechts 1 van zijn laatste 10 thuiswedstrijden met meer dan één doelpunt verschil

Onze prognose: Portugal is een moeilijk te ontwrichten geheel, maar voor ruime overwinningen moet je doorgaans niet bij de ploeg van Fernando Santos zijn. Daarom zien wij wel value in een Europese handicap (+2) op het eveneens taaie Oekraïne. Desondanks gaan we er wel vanuit dat CR7 op het scorebord zal prijken.

Onze wedtips:

Wedtips EK

Wedtips EK

Wedtip 9 & 10: Engeland – Tsjechië

Er was de laatste jaren heel wat kritiek op de Engelse nationale ploeg, maar op het WK in Rusland zorgden de youngsters van Gareth Southgate wel voor een knappe vierde plaats. Ook in de Nations League voetbalden de Engelsen zich alvast tot in de halve finale. Is Tsjechië het volgende slachtoffer?

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Engeland won 6 van zijn laatste 8 thuiswedstrijden
 • Tsjechië verloor 4 van zijn laatste 8 uitwedstrijden
 • Kane scoorde in zijn laatste 3 wedstrijden voor Tottenham

Onze prognose: Engeland heeft een erg talentvolle kern en zit bovendien in een goeie flow. Tegen de Tsjechen voorspellen we een furieuze start met een voorsprong aan de rust tot gevolg. Wie anders dan man in vorm Harry Kane prikt er wellicht weer minstens eentje tegen de touwen?

Onze wedtips:

Wedtips EK

Wedtips EK

Wedtip 11 & 12: Moldavië – Frankrijk

De manschappen van Didier Deschamps trappen hun EK-kwalificatiecampagne op gang met een verplaatsing naar het bescheiden Moldavië. Moeten we straks het telraam bovenhalen?

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Frankrijk won 7 van zijn laatste 10 wedstrijden
 • De laatste kwalificatiematch (EK en WK) die Moldavië kon winnen dateert van 15/10/2013
 • Beide ploegen speelden nooit eerder tegen elkaar

Onze prognose: de vraag is volgens ons niet of, maar wel met hoeveel doelpunten verschil Frankrijk zal winnen. Wij zien Les Bleus overigens al voorstaan aan de rust en verwachten 4 doelpunten of meer in deze wedstrijd.

Onze wedtips:

Wedtips EK

Wedtips EK

Wedtip 13 & 14: Gibraltar – Ierland

Op de EK’s van 2012 en 2016 was Ierland van de partij, maar deze keer oogt de kwalificatiegroep met landen als Denemarken en Zwitserland allesbehalve eenvoudig. Een goeie start tegen Gibraltar is dan ook een must.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Ierland verloor slechts 1 van zijn laatste 5 wedstrijden
 • Gibraltar verloor al zijn 20 EK- en WK-kwalificatiematchen in het verleden
 • Ierland won de vorige confrontaties tegen Gibraltar met 0-4 en 7-0

Onze prognose: de balans voor Gibraltar kleurt bloedrood. In zijn vorige 10 EK-kwalificatiewedstrijden scoorde de dwergstaat zelf 2 keer en incasseerde het zomaar even 56 goals. Wij gaan bijgevolg voor meer dan 3,5 doelpunten tijdens deze match en zien Ierland in beide helften minstens één keer de weg naar doel vinden.

Onze wedtips:

Wedtips EK

Wedtips EK

Wedtip 15 & 16: Spanje – Noorwegen

Spanje liet zich in de laatste twee matchen van de Nations League aftroeven door Kroatië (3-2) en Engeland (2-3) en zal de eerste kwalificatiematch voor het EK van 2020 dan ook niet te licht opnemen. Noorwegen is bij deze gewaarschuwd!

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Spanje won 4 van zijn laatste 6 wedstrijden
 • Noorwegen verloor zijn laatste 3 EK-kwalificatiewedstrijden
 • Vijf van de laatste zes matchen van Spanje eindigden in meer dan 2,5 goals
 • Noorwegen scoorde in negen van zijn laatste tien wedstrijden minstens 1 goal

Onze prognose: de spelerskern van Spanje is simpelweg drie klassen beter dan die van Noorwegen en dus zal La Roja de punten thuishouden. Voorts voorspellen we minstens 3 doelpunten en zien we ook de bezoekers minstens eentje tegen de touwen knallen.

Onze wedtips:

Wedtips EK

Wedtips EK

Wedtip 17 & 18: Italië – Finland

Het WK in Rusland moesten de Italianen met veel pijn in het hart aan zich voorbij laten gaan. De Azzurri konden immers niet scoren in de dubbele confrontatie tegen Zweden. Het EK in 2020 is een absolute must voor de ploeg van Roberto Mancini. Met Finland krijgen ze alvast de ideale tegenstander om goed te starten aan hun kwalificatiecampagne.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Italië is in eigen huis ongeslagen sinds 22/06/2016
 • Finland verloor 3 van zijn laatste 4 wedstrijden
 • Italië won de vorige 4 onderlinge duels en slikte daarbij geen enkel tegendoelpunt
 • Negen van de laatste tien matchen van Finland eindigden in minder dan 2,5 goals
 • De laatste zeven wedstrijden van Italië eindigden in minder dan 2,5 goals

Onze prognose: Italië is in eigen huis ijzersterk en daar zien we Finland geen verandering in brengen. De thuisploeg zal vanaf het eerste fluitsignaal op zoek gaan naar een voorsprong en die niet meer in het gedrang laten komen. Daarom kiezen wij ervoor om in te zetten op Italië dat leidt aan de rust. Voorts wijzen alle statistieken erop dat we weinig goals moeten verwachten in deze match.

Onze wedtips:

Wedtips EK

Wedtips EK

Reactie plaatsen