arrow_drop_up arrow_drop_down
8 mei 2019 

Wedtips Europa League: ook bij het kleine broertje van de CL twee Premier League ploegen in de finale?

Inhoudsopgave

 1. Wedtips Europa League 9 mei 2019
 2. Wedtips Europa League 18 april 2019
 3. Wedtips Europa League 14 maart 2019
 4. Wedtips Europa League 21 februari 2019
 5. Wedtips Europa League 14 februari 2019
 6. Wedtips Europa League 13 december 2018

Wedtips Europa League 9 mei 2019

Op donderdag 9 mei vinden de terugmatchen van de halve finale in de Europa League plaats. Volstaat de 3-1 overwinning in eigen huis of zakt het zwalpende Arsenal ook op bezoek bij Valencia door het ijs? En klaart Chelsea de klus op Stamford Bridge na het 1-1 gelijkspel bij Eintracht Frankfurt? Voetbalgok geeft onderstaand zijn visie in de vorm van vier wedtips.

Wedtip 1 & 2: Valencia – Arsenal

Nu Arsenal geen Champions League ticket meer kan afdwingen via de Premier League zijn alle ogen gericht op de Europa League. De eerste stap om in voetbalseizoen 2019-2020 alsnog deel te mogen nemen aan het kampioenenbal moet in het Mestalla stadion gezet worden.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Arsenal kon slechts één van zijn laatste vijf matchen winnen
 • Valencia kon slechts één van zijn laatste vier wedstrijden winnen
 • In vier van de laatste vijf matchen van Arsenal vielen er meer dan 2,5 goals
 • In vier van de laatste vijf wedstrijden van Valencia vielen er meer dan 2,5 goals

Onze prognose: het is moeilijk om een winnaar aan te duiden in deze wedstrijd en dus nemen we de doelpuntenproductie van beide teams onder de loep. Eerst en vooral zien we Valencia minstens twee keer scoren tegen de wankele defensie van Arsenal. The Gunners slikken de laatste weken immers erg veel doelpunten. Daarnaast wijzen de statistieken erop dat we minstens drie goals mogen verwachten.

Onze wedtips:

Wedtips Europa League

Wedtips Europa League

Wedtip 3 & 4: Chelsea – Eintracht Frankfurt

Chelsea is dankzij zijn derde stek in de Premier League al zeker dat het volgend seizoen in de Champions League mag aantreden. De troepen van Maurizio Sarri kunnen dus vrank en vrij voetballen tegen de Duitsers. Voor Eintracht Frankfurt is het toch een beetje hinken op twee gedachten. De ploeg van Adi Hütter strijdt immers wél nog volop om een CL-ticket af te dwingen via de Bundesliga.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Frankfurt kon zijn laatste vier wedstrijden niet winnen
 • Chelsea is vijf matchen op rij ongeslagen over alle competities heen
 • Frankfurt verloor zijn vorige match met 6-1 (!) van Bayer Leverkusen

Onze prognose: Eintracht Frankfurt kent de laatste weken een mindere vorm, met als absolute uitschieter de 6-1 nederlaag in de BayArena die al na 36 minuten op het scorebord stond. Wij voorspellen bijgevolg een relatief eenvoudige avond voor Chelsea, mét daarbij een scorende Hazard.

Onze wedtips:

Wedtips Europa League

Wedtips Europa League

Wedtips Europa League 18 april 2019

Op donderdag 18 april vinden de terugwedstrijden van de kwartfinales in de Europa League plaats. Voetbalgok geeft onderstaand zijn visie op vier interessante affiches in de vorm van acht wedtips.

Wedtip 1 & 2: Napoli – Arsenal

Na de heenwedstrijd die op 2-0 eindigde in het voordeel van Arsenal, moet het bij Napoli allemaal meezitten om alsnog door te stoten naar de halve finale. The Gunners zitten echter in een betere flow dan de Italianen. Arsenal scoorde in tien van zijn laatste elf matchen altijd minstens één goal, terwijl Napoli in zijn laatste acht wedstrijden altijd minstens één doelpunt incasseerde. Laat dat nu net het probleem zijn voor Dries Mertens & co. Bij één tegendoelpunt moeten ze er zelf namelijk vier maken. Dat zien wij niet gebeuren.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Napoli won slechts één van zijn laatste vier wedstrijden
 • Arsenal won vijf van zijn laatste zes matchen
 • Napoli kon maar één van de vier onderlinge duels uit het verleden winnen
 • Arsenal slikte slechts één tegengoal in zijn laatste zes wedstrijden

Onze prognose: Omdat Napoli moét aanvallen, houden wij door de ruimte in de rug rekening met een uitzege. Daarom kiezen we voor een ongeldig bij gelijkspel weddenschap op Unai Emery en zijn manschappen. Voorts zit het de laatste weken wel snor bij de verdediging van Arsenal en dus voorspellen we dat Napoli geen drie keer de weg naar doel vindt.

Onze wedtips:

Wedtips Europa League

Wedtips Europa League

Wedtip 3 & 4: Valencia – Villarreal

Voor Villarreal komt de Europa League erg ongelegen en dat was in de heenmatch al duidelijk. Valencia won eenvoudig met 1-3 in het Estadio de la Cerámica en zit dus al met anderhalf been in de halve finale.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Villarreal won slechts één van zijn laatste vijf matchen
 • Valencia won vier van zijn laatste vijf wedstrijden
 • Villarreal vond in zijn laatste drie matchen altijd slechts één keer de weg naar doel

Onze prognose: Villarreal heeft in La Liga slechts twee punten overschot op de rechtstreekse degradatieplaatsen en een halve finale op het Europese toneel kunnen ze dan ook missen als kiespijn. Valencia doet daarentegen nog mee voor de Champions League-tickets, maar zegt ongetwijfeld geen nee tegen een vervolg in de Europa League. Tegen de tweede beste defensie van de Primera División zien we Villarreal overigens geen twee keer scoren donderdagavond.

Onze wedtips:

Wedtips Europa League

Wedtips Europa League

Wedtip 5 & 6: Eintracht Frankfurt – Benfica

Een vroege rode kaart voor Evan N’Dicka hypothekeerde de heenwedstrijd voor Eintracht Frankfurt. Benfica won die immers met 4-2. Kunnen de Duitsers die achterstand in eigen huis nog ophalen?

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Eintracht Frankfurt verloor zijn laatste twee wedstrijden
 • Benfica won zes van zijn laatste zeven matchen
 • Eintracht Frankfurt scoorde in zijn laatste zeven wedstrijden altijd minstens één keer
 • Benfica scoorde in zeven van zijn laatste acht matchen altijd minstens één keer

Onze prognose: zowel Frankfurt als Benfica zijn aan een sterk seizoen bezig, maar het momentum ligt bij de Portugezen. Zo vond de leider in de Primeira Liga maar liefst 12 keer de weg naar doel in zijn laatste drie matchen. Frankfurt moét op z’n minst twee keer scoren en dat zal perspectieven openen op de counter. Om die reden gaan we voor een dubbele kans weddenschap op de bezoekers. Daarbij verwachten we langs beide zijden doelpunten.

Onze wedtips:

Wedtips Europa League

Wedtips Europa League

Wedtip 7 & 8: Chelsea – Slavia Praag

Door de 0-1 overwinning uit de heenmatch zit Chelsea in een luxepositie. De kans is dan ook reëel dat Maurizio Sarri niet zijn sterkste elftal laat aantreden tegen de Tsjechen. Al zal dat volgens ons geen gevolgen hebben voor de eindstand.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Chelsea won vier van zijn laatste vijf wedstrijden
 • Slavia Praag won slechts twee van zijn laatste vijf matchen
 • Chelsea kon slechts in één van zijn laatste zes wedstrijden drie keer scoren

Onze prognose: spelers als Olivier Giroud willen zich bewijzen in de Europa League en dat zorgt voor een Londense voorsprong bij de rust die Chelsea niet meer uit handen zal geven. Anderzijds verwachten we geen doelpuntenfestijn op Stamford Bridge. The Blues zullen immers geen onnodige krachten willen verspillen omdat er in de Premier League nog belangrijke weken aankomen in de strijd om een plek bij de eerste vier.

Onze wedtips:

Wedtips Europa League

Wedtips Europa League

Wedtips Europa League 14 maart 2019

Op donderdag 14 maart vinden de terugwedstrijden van de achtste finales in de Europa League plaats. Voetbalgok geeft onderstaand zijn visie op vier interessante affiches in de vorm van acht wedtips.

Wedtip 1 & 2: Slavia Praag – Sevilla

Slavia Praag wist zich in de heenmatch tegen Sevilla met een 2-2 gelijkspel een sterke uitgangspositie bij elkaar te voetballen. Al had de killer van Racing Genk daarbij wel het nodige geluk. Zo scoorde Alex Král met het hoofd zonder dat hij het zelf doorhad. De Spanjaarden blijven wat ons betreft dan ook favoriet om door te stoten.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Slavia Praag won slechts één van zijn laatste drie Europese thuismatchen
 • Sevilla won twee van zijn laatste drie Europese uitmatchen
 • Slavia Praag kon nog nooit winnen tegen Sevilla
 • De laatste vier wedstrijden van Sevilla eindigden in meer dan 2,5 goals
 • De laatste vijf wedstrijden van Slavia Praag eindigden in meer dan 2,5 goals

Onze prognose: Slavia Praag is in eigen land op weg naar een nieuwe landstitel, maar op het Europese toneel verwachten wij een exit in de achtste finales. Sevilla beschikt nu eenmaal over een kwalitatief veel sterkere kern en zal de klus klaren in de Eden Aréna. Voorts verwachten we een doelpuntrijke ontmoeting tussen beide ploegen.

Onze wedtips:

Wedtips Europa League

Wedtips Europa League

Wedtip 3 & 4: Arsenal – Rennes

Na de onverwachte 3-1 thuisoverwinning voor Rennes zijn alle ogen donderdag gericht op Unai Emery en zijn manschappen. Wipt de Franse middenmoter Arsenal of hebben The Gunners voldoende vertrouwen getankt na hun 2-0 zege tegen Manchester United om de zaak alsnog recht te zetten? Wij neigen alvast naar dat laatste.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Arsenal won zijn laatste vijf thuiswedstrijden
 • Rennes verloor drie van zijn laatste vijf uitwedstrijden
 • Arsenal scoorde gemiddeld 2,8 keer per match in zijn laatste vijf thuismatchen

Onze prognose: voor Arsenal is de opdracht simpel: van bij de eerste minuut ten aanval trekken om minstens twee keer en liefst nog wat meer te scoren. Daarom voorspellen we dat de thuisploeg bij het rustsignaal al op voorsprong staat. Bij afwezigheid van de geschorste Alexandre Lacazette zal de naam van Pierre-Emerick Aubameyang volgens ons op het scorebord prijken.

Onze wedtips:

Wedtips Europa League

Wedtips Europa League

Wedtip 5 & 6: Dynamo Kiev – Chelsea

Na de 3-0 op Stamford Brigde staat Chelsea al met anderhalf been in de kwartfinale van de Europa League. Op bezoek bij Dynamo Kiev zou Maurizio Sarri wel eens sleutelspelers kunnen laten rusten. Drie dagen later staat er voor The Blues immers alweer een belangrijke verplaatsing in de Premier League naar Everton op het programma. Om die reden verwachten wij donderdag niet het beste Chelsea aan de aftrap.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Dynamo Kiev won zijn laatste drie thuiswedstrijden
 • Chelsea verloor vier van zijn laatste zes uitwedstrijden
 • Dynamo Kiev heeft in zijn laatste drie thuiswedstrijden een geweldig doelpuntensaldo: 10-0

Onze prognose: Dynamo Kiev is vooral in eigen huis een erg stugge ploeg. In hun laatste tien thuismatchen slikten ze nooit meer dan één doelpunt. Prikt Chelsea er wél twee tegen de touwen? Wij denken van niet en kiezen daarnaast voor een Europese handicap (+1) op Dynamo Kiev.

Onze wedtips:

Wedtips Europa League

Wedtips Europa League

Wedtip 7 & 8: Red Bull Salzburg – Napoli

Net als Chelsea is ook Napoli al zo goed als geplaatst voor de volgende ronde na de 3-0 thuisoverwinning tegen Salzburg. Al mogen de Duitsers zeker niet onderschat worden in het Wals Siezenheim stadion. Vraag dat maar aan Club Brugge…

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Salzburg is al 43 (!) matchen ongeslagen in eigen huis
 • Napoli won slechts twee van zijn laatste zeven uitwedstrijden
 • Salzburg scoorde in zijn laatste negen Europese thuiswedstrijden gemiddeld 2,44 keer per match

Onze prognose: voor Napoli is de druk van de ketel, maar Salzburg wil in eigen huis graag toch nog laten zien hoe goed het wel kan voetballen. Vandaar onze keuze voor een ongeldig bij gelijkspel weddenschap op de thuisploeg. Daarnaast zien we de Duitse competitieleider minstens twee keer de weg naar doel vinden.

Onze wedtips:

Wedtips Europa League

Wedtips Europa League

Wedtips Europa League 21 februari 2019

Op donderdag 21 februari mogen we ons opmaken voor de terugmatchen in de zestiende finales van de Europa League. Voetbalgok neemt daarbij Salzburg – Club Brugge, Genk – Slavia Praag en Benfica – Galatasaray onder de loep.

Wedtip 1 & 2: Salzburg – Club Brugge

Salzburg heeft een ijzersterke ploeg, maar Club liet de Oostenrijkers in Jan Breydel nog eens voelen wat verliezen is. De ploeg van Marco Rose ondervond duidelijk hinder van het feit dat er sinds midden december geen match meer met inzet gespeeld was en daar profiteerde blauw-zwart na het uur optimaal van door alsnog met 2-1 aan het langste eind te trekken.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Club verloor in de groepsfase van de Champions League enkel op bezoek bij Atlético
 • Salzburg wist in zijn laatste vier matchen met inzet nooit meer dan twee keer te scoren
 • In 35 matchen slikte Club slechts drie keer drie doelpunten (Atlético, Standard en Zulte)
 • Salzburg slikte in zeven van zijn laatste tien thuiswedstrijden minstens één doelpunt
 • Club scoorde in tien van zijn laatste twaalf uitwedstrijden minstens één keer

Onze prognose: Club heeft vertrouwen getankt door zowel Salzburg als Genk te kloppen en zal dat meenemen naar de Red Bull Arena. Tegen Dortmund bewezen Leko & co dat ze op een resultaat kunnen spelen door als één van de weinige ploegen de 0 te houden in het Signal Iduna Park. Daarom kiezen wij voor een Europese handicap (+2) op Club, waardoor onze bet dus zelfs bij een nederlaag met het kleinste verschil nog goed is. Voorts zien we de thuisploeg geen drie keer de weg naar doel vinden.

Onze wedtips:

Wedtips Europa League

Wedtips Europa League

Wedtip 3 & 4: Genk – Slavia Praag

Genk en Slavia Praag hebben de 0-0 in de Eden Aréna verwerkt met een nederlaag in de eigen competitie. Genk verloor met 3-1 op het veld van Club, terwijl Slavia met 2-0 onderuit ging tegen Viktoria Plzen. Clement & co zijn dan ook gebrand om thuis de klus te klaren op weg naar de achtste finales van het Europese toneel.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Genk verloor slechts één van zijn laatste veertien wedstrijden in de Europa League
 • Slavia Praag verloor twee van zijn laatste drie Europese uitwedstrijden
 • Samatta, Trossard en Malinovskyi scoorden samen 12 goals in 5 Europese thuismatchen

Onze prognose: Genk was er op het veld van Slavia Praag al enkele keren dichtbij, maar deze keer zullen de goals wél vallen in de Luminus Arena. De kern van de Limburgers is – zelfs als Pozuelo niet zou meespelen – simpelweg een stuk sterker dan die van de Tsjechen. Voorts voorspellen we dat de naam van Samatta, Trossard of Malinovskyi op het scorebord zal staan.

Onze wedtips:

Wedtips Europa League

Wedtips Europa League

Wedtip 5 & 6: Benfica – Galatasaray

Benfica is momenteel in bloedvorm en dat bewees het ook in het vurige Aslantepe Stadion, waar het met 1-2 ging winnen van Galatasaray. In eigen huis is de ploeg gekend van zijn adelaar nog een stuk sterker en dus gaan wij uit van een moeilijke avond voor de Turken.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Benfica won tien van zijn laatste elf wedstrijden
 • Galatasaray verloor dit seizoen al zijn Europese uitmatchen met een doelpuntensaldo van -5
 • Benfica vond in zijn laatste vijf matchen gemiddeld 4,33 keer de weg naar doel per match

Onze prognose: Galatasaray beseft dat het wellicht over & out is in de Europa League. Benfica heeft daarentegen wel zin in een nieuw doelpuntenfestijn en zal Luyindama & co meermaals verschalken. Onze prognose is dan ook een ruime overwinning voor de thuisploeg.

Onze wedtips:

Wedtips Europa League

Wedtips Europa League

Wedtips Europa League 14 februari 2019

Op donderdag 14 februari mogen we ons opmaken voor de heenmatchen in de zestiende finales van de Europa League. Voetbalgok geeft onderstaand zijn visie in de vorm van 6 wedtips op 3 wedstrijden. Vanzelfsprekend kunnen de matchen van KRC Genk en Club Brugge daarbij niet ontbreken.

Wedtip 1 & 2: Slavia Praag – Genk

Donderdagavond ontvangt de leider in de Tsjechische competitie de nummer één uit België. Het belooft dan ook een interessant duel te worden, waarbij wij toch voornamelijk kansen zien voor de bezoekers.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Genk verloor slechts één van zijn twaalf Europese matchen dit seizoen
 • Slavia Praag won drie van zijn zes wedstrijden in de Europa League
 • Genk won acht van zijn twaalf helften in de EL-groepsfase

Onze prognose: door de vertrekwens van Pozuelo is het momenteel een beetje onrustig bij Genk, maar de resultaten blijven verbluffend. De goeie people manager in Clement zal er ongetwijfeld voor zorgen dat de Limburgers hun focus niet verliezen door extrasportieve omstandigheden. Daarom kiezen we voor een ongeldig bij gelijkspel weddenschap op de bezoekers. Voorts voorspellen we dat KRC minstens één helft zal winnen.

Onze wedtips:

Wedtip Slavia Praag - Genk (14-02-2019) (1)

Wedtip Slavia Praag - Genk (14-02-2019) (2)

Wedtip 3 & 4: Club Brugge – Salzburg

Na de frustrerende stadsderby tegen Cercle Brugge is het voor Club zaak om de focus te verleggen naar de Europa League. Met Salzburg heeft blauw-zwart het evenwel niet getroffen, de Oostenrijkers wonnen immers ál hun matchen in de groepsfase en staan op kop in de eigen competitie met maar liefst 14 punten meer dan de nummer twee.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Salzburg won zeven van zijn laatste acht matchen
 • Club Brugge won slechts één van zijn laatste vijf matchen
 • Salzburg is ongeslagen over alle competities sinds 27 mei 2018

Onze prognose: met dank aan de centen van Red Bull is Salzburg in veertien jaar tijd uitgegroeid tot een Europese topploeg. Met een spits als Dabbur – die vijf goals scoorde in zijn laatste zes wedstrijden – belooft het een lastige avond te worden voor Horvath & co. Wij zien een Club op de dool alleszins niets rapen tegen Salzburg. Voorts is er voor deze wedstrijd een prima mogelijkheid voor nieuwe klanten om langs de kassa te passeren bij bookmaker Ladbrokes. Een inzet van 10 euro levert immers 100 euro op als er minstens één goal wordt gemaakt tijdens Club – Salzburg. Procentueel gezien is de kans op een doelpunt zo’n 95%.

Onze wedtips:

Wedtip Club Brugge - Salzburg (14-02-2019) (1)

Wedtip Club Brugge - Salzburg (14-02-2019) (2)

Wedtip 5 & 6: Celtic – Valencia

Celtic is momenteel in bloedvorm en dus belooft het voor Valencia geen gemakkelijke avond te worden. De Spanjaarden zijn op papier favoriet, maar in het altijd sfeervolle Celtic Park zijn wij daar niet van overtuigd.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Valencia kon zijn laatste drie wedstrijden niet winnen
 • Celtic won zijn laatste zeven wedstrijden en scoorde daarbij 21 keer zonder tegendoelpunt
 • Valencia scoort dit seizoen gemiddeld 1,04 keer per wedstrijd in La Liga

Onze prognose: Celtic heeft zes punten voorsprong op zijn eerste achtervolger in de competitie en dus heeft de ploeg van Brendan Rodgers de luxe om ook in de Europa League voluit zijn kans te kunnen gaan. Met de steun van zijn fans verwachten wij dat de Schotten niét verliezen tegen Valencia. Voorts zien we de bezoekers ook geen twee keer scoren.

Onze wedtips:

Wedtip Celtic - Valencia (14-02-2019) (1)

Wedtip Celtic - Valencia (14-02-2019) (2)

Wedtips Europa League 13 december 2018

Op donderdag 13 december mogen we ons opmaken voor een rijkgevulde avond Europa League voetbal. Voetbalgok geeft onderstaand zijn visie in de vorm van 12 wedtips op 6 wedstrijden.

Wedtip 1 & 2: Dinamo Zagreb – Anderlecht

Anderlecht had de bedenkelijke eer om als eerste van de 48 Europa League ploegen uitgeschakeld te worden. Wij verwachten dan ook dat paars-wit straks niet met zijn beste elftal zal aantreden. Het ongeslagen Dinamo Zagreb kan zijn groepszege zo nog wat meer glans geven.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Anderlecht verloor 3 van zijn 5 wedstrijden en speelde twee keer gelijk
 • Dinamo Zagreb won 4 van zijn 5 wedstrijden en speelde één keer gelijk
 • Anderlecht vond slechts 2 keer de weg naar doel in 5 wedstrijden
 • Dinamo Zagreb scoorde thuis al 7 keer in 2 duels

Onze prognose: Dinamo Zagreb kent niet al te veel moeite met het veredelde B-elftal van Hein Vanhaezebrouck. De Kroaten leiden na 45 minuten voetballen en geven die voorsprong niet meer weg. Voorts verwachten we een match waarin de bezoekers niet zullen scoren.

Onze wedtips:

Wedtip Dinamo Zagreb - Anderlecht (13-12-2018) (1)

Wedtip Dinamo Zagreb - Anderlecht (13-12-2018) (2)

Wedtip 3 & 4: Olympiakos – AC Milan

Olympiakos moét met twee goals verschil winnen van AC Milan om door te stoten naar de zestiende finales van de Europa League. De Grieken gingen in de heenmatch met 3-1 onderuit op San Siro en volgens ons is de kans reëel dat donderdagavond hetzelfde gebeurt.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • AC Milan verloor slechts één van zijn vijf wedstrijden
 • Olympiakos won twee van zijn vijf wedstrijden
 • AC Milan scoorde in al zijn groepswedstrijden minstens één keer
 • AC Milan slikte in 4 van zijn 5 matchen minstens één doelpunt

Onze prognose: Olympiakos heeft geen keuze en kiest vol voor de aanval. De Italianen kunnen daarentegen de kat uit de boom kijken en profiteren van de ruimte op de tegenaanval. Als het eerste doelpunt niet snel valt voor de thuisploeg zullen er gaten vallen. Om die reden voorspellen we een doelpuntrijke wedstrijd waarin beide ploegen minstens één goal tegen de touwen prikken.

Onze wedtips:

Wedtip Olympiakos - AC Milan (13-12-2018) (1)

Wedtip Olympiakos - AC Milan (13-12-2018) (2)

Wedtip 5 & 6: Spartak Trnava – Fenerbahçe

In groep D van de Europa League is nog vóór de slotspeeldag alles al beslist. Dinamo Zagreb en Fenerbahçe stoten door, terwijl Spartak Trnava en Anderlecht afscheid moeten nemen van het Europese toneel. Wij verwachten dan ook dat de Turken niet bepaald zin zullen hebben in een tripje richting Slowakije.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Spartak Trnava won één van zijn twee thuiswedstrijden
 • Fenerbahçe kon buitenshuis nog niet winnen
 • Spartak Trnava scoorde in 3 van zijn 5 wedstrijden minstens één keer
 • Fenerbahçe scoorde in 4 van zijn 5 wedstrijden minstens één keer

Onze prognose: Fenerbahçe staat momenteel op de voorlaatste plaats in de Turkse Süper Lig en dus heeft de ploeg van interim-trainer Erwin Koeman grotere zorgen aan zijn hoofd dan de Europa League. Daarom verwachten wij donderdagavond niet het sterkste elftal van Fener, waardoor er kansen liggen voor de thuisploeg. Om toch een beetje zekerheid in te bouwen kiezen we voor een ongeldig bij gelijkspel weddenschap op Spartak Trnava. Daarnaast verwachten we dat beide ploegen gezien de geringe belangen vrank en vrij kunnen voetballen en dus minstens één goal aan de pauze.

Onze wedtips:

Wedtip Spartak Trnava - Fenerbahçe (13-12-2018) (1)

Wedtip Spartak Trnava - Fenerbahçe (13-12-2018) (2)

Wedtip 7 & 8: Kopenhagen – Bordeaux

Als Zenit gaat winnen op bezoek bij Slavia Praag kunnen zowel Kopenhagen als Bordeaux nog doorstoten in de Europa League. De leider in de Deense eerste klasse heeft iets recht te zetten op het Europese toneel en is op papier de favoriet tegen de Fransen.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Kopenhagen won de heenwedstrijd met 1-2 van Bordeaux
 • Bordeaux sprokkelde slechts 4 punten in 5 wedstrijden
 • Vier van de vijf matchen van Kopenhagen brachten minder dan 2,5 goals voort
 • Drie van de vijf matchen van Bordeaux brachten minder dan 2,5 goals voort

Onze prognose: als Kopenhagen zijn laatste strohalm wil grijpen, is een driepunter tegen Bordeaux een must. In de competitie wonnen de Denen 8 van hun laatste 9 wedstrijden en dus is het hoog tijd om die goeie vorm mee te nemen naar de Europa League. Daarnaast voorspellen we gezien de statistieken van beide ploegen een gesloten wedstrijd met weinig doelpunten.

Onze wedtips:

Wedtip Kopenhagen - Bordeaux (13-12-2018) (1)

Wedtip Kopenhagen - Bordeaux (13-12-2018) (2)

Wedtip 9 & 10: Arsenal – Qarabag

Terwijl Arsenal al zeker is van de groepswinst, weet Qarabag dat het Europese avontuur ten einde is. Zelfs de B-ploeg van The Gunners is echter een maatje te groot voor de ploeg van Azerbeidzjan.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Arsenal won 4 van zijn 5 groepswedstrijden
 • Qarabag verloor 4 van zijn 5 groepswedstrijden
 • Arsenal scoort gemiddeld 2,2 keer per match
 • Qarabag krijgt gemiddeld 2,4 goals per match binnen

Onze prognose: Arsenal is nu al 21 matchen op rij ongeslagen onder leiding van Unai Emery en daar zal Qarabag allesbehalve verandering in brengen. Met spelers als Alexandre Lacazette en Mesut Özil – die ongetwijfeld speelminuten zullen krijgen – behoort een ruime zege voor de thuisploeg zeker tot de mogelijkheden. Voorts ziet het ernaar uit dat we goals mogen verwachten in het Emirates Stadium.

Onze wedtips:

Wedtip Arsenal - Qarabag (13-12-2018) (1)

Wedtip Arsenal - Qarabag (13-12-2018) (2)

Wedtip 11 & 12: Celtic – Salzburg

Red Bull Salzburg is aan een straffe Europa League campagne bezig, waardoor het sowieso als reekshoofd naar de loting voor de zestiende finales zal gaan. Op bezoek in Celtic Park hoeven de Oostenrijkers dan ook niet met hun beste elf namen aan de aftrap te verschijnen.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Celtic is al 10 wedstrijden op rij ongeslagen
 • Celtic won zijn 2 thuiswedstrijden tegen Rosenborg en RB Leipzig
 • Salzburg scoort gemiddeld 3 keer per match
 • Celtic scoort gemiddeld 1 keer per match

Onze prognose: Celtic heeft in eigen huis genoeg aan een gelijkspel om met zekerheid een Europese lente af te dwingen. Voor Salzburg, de ruime leider in Oostenrijk, staat er niets meer op het spel. Wij verwachten dan ook dat The Celts niet zullen verliezen en daarnaast een wedstrijd met de nodige doelpunten.

Onze wedtips:

Wedtip Celtic - Salzburg (13-12-2018) (1)

Wedtip Celtic - Salzburg (13-12-2018) (2)

Reactie plaatsen