Wedtips FA Cup: goktips voor het belangrijkste Engelse bekertoernooi
arrow_drop_up arrow_drop_down
14 februari 2019 

Wedtips FA Cup: topper op Stamford Bridge, City tegen vierdeklasser

In de Premier League is er een weekje rust, maar voetbal is nooit ver weg in Engeland. Dit weekend maken we ons namelijk op voor de FA Cup, met Chelsea – Manchester United als absolute blikvanger. Al heeft Voetbalgok ook interessante wedtips voor Queens Park Rangers – Watford en Newport County – Manchester City voor je in petto.

Wedtip 1 & 2: Chelsea – Manchester United

Zowel Chelsea als Manchester United hebben een serieuze tik gekregen. The Blues verloren met maar liefst 6-0 tegen Manchester City en The Red Devils gingen in de Champions League met 0-2 onderuit tegen PSG. Er is echter één groot verschil: Maurizio Sarri zou de spelersgroep verloren hebben, terwijl Ole Gunnar Solskjær nog altijd op handen gedragen wordt.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Manchester United won acht van zijn laatste negen competitiematchen
 • Chelsea verloor drie van zijn laatste vier competitiematchen
 • Vier van de laatste zes wedstrijden van Manchester United eindigden in meer dan 2,5 goals
 • De laatste zes wedstrijden van Chelsea eindigden in meer dan 2,5 goals

Onze prognose: Chelsea blijft in hetzelfde bedje ziek en kan thuis niet winnen van ManU. Daarom gaan we voor een Europese handicap (+1) op de bezoekers, waarbij onze weddenschap juist is als Hazard & co niet winnen. Voorts verwachten we een doelpuntrijke wedstrijd op Stamford Bridge.

Onze wedtips:

Wedtips FA Cup

Wedtips FA Cup

Wedtip 3 & 4: Queens Park Rangers – Watford

In de Premier League heeft Watford niet zo gek veel meer om voor te spelen. The Hornets staan op een mooie achtste plek, maar Europees voetbal zit er zeker niet meer in. De FA Cup is dan ook een doel voor de ploeg van Christian Kabasele. Een laagvlieger uit The Championship – de Engelse tweede klasse – zou dan ook geen problemen mogen opleveren.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Watford won drie van zijn laatste vijf uitmatchen
 • Queens Park Rangers verloor zijn laatste vijf competitiematchen
 • Watford scoort gemiddeld 1,31 keer per wedstrijd
 • Queens Park Rangers slikt gemiddeld 1,52 goals per wedstrijd

Onze prognose: QPR zit in een negatieve spiraal en kan het momentum niet ombuigen tegen Watford. De middenmoter uit de Premier League is simpelweg te sterk en wint op Loftus Road. Daarbij valt er minstens één doelpunt na 45 minuten voetbal.

Onze wedtips:

Wedtips FA Cup

Wedtips FA Cup

Wedtip 5 & 6: Newport County – Manchester City

Bij Newport County zitten ze al een tijdje te beven voor de komst van Manchester City. De troepen van Pep Guardiola maakten onlangs immers nog gehakt van tweedeklasser Rotherham United door ze met 7-0 te verslaan. In de League Cup werd ook Burton Albion niet ontzien. De derdeklasser kreeg maar liefst negen treffers om de oren. Daar sta je dan, als vierdeklasser in de vijfde ronde van de FA Cup.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Manchester City won elf van zijn laatste twaalf matchen
 • Newport County won twee van zijn laatste zes matchen
 • Manchester City scoorde gemiddeld 3,75 keer per match in zijn laatste twaalf wedstrijden

Onze prognose: de vraag is niet óf, maar wel met hoeveel City gaat winnen op bezoek bij Newport County. Eender welke pion van Guardiola – eerste, tweede of zesde keus – is een straatlengte beter dan de beste spelers van de Engelse vierdeklasser. Daarom voorspellen we dat De Bruyne en zijn kompanen al na 30 minuten op voorsprong staan en dat er ook minstens 2 doelpunten vallen in de eerste helft, hetgeen mooie noteringen oplevert.

Onze wedtips:

Wedtips FA Cup

Wedtips FA Cup

Reactie plaatsen