Wedtips Jupiler Pro League: goktips voor de Belgische eerste klasse
Wedtips Jupiler Pro League: Limburgse derby, topper in Ghelamco en gouden Hans
16 januari 2019 

Wedtips Jupiler Pro League: Limburgse derby, topper in Ghelamco en gouden Hans

Inhoudsopgave

 1. Wedtips Jupiler Pro League 18 tot 20 januari 2019
 2. Wedtips Jupiler Pro League 21 tot 23 december 2018
 3. Wedtips Jupiler Pro League 23 tot 25 november 2018

Wedtips Jupiler Pro League 18 tot 20 januari 2019

Eindelijk! De winterstop zit erop en dus is het hoog tijd om drie interessante affiches uit de Jupiler Pro League onder de loep te nemen. Mogen we spektakel verwachten in de Limburgse derby? Hoe presenteert Anderlecht zich met nieuwe trainer Fred Rutten? En is Club Brugge al bekomen van de festiviteiten op het gala van de Gouden Schoen?

Wedtip 1 & 2: Sint-Truiden – KRC Genk

Marc Brys kampt met een resem afwezigen tegen de leider, maar met Daichi Kamada beschikt hij wel nog altijd over zijn scherpschutter. Genk is op papier uiteraard de favoriet, maar de Kanaries bewezen dit seizoen al meermaals een resultaat te kunnen neerzetten tegen de G5.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Sint-Truiden is ongeslagen in zijn laatste tien thuiswedstrijden
 • Genk won drie van zijn laatste vijf uitwedstrijden
 • Van de laatste drie onderlinge duels kon Genk geen enkele keer winnen

Onze prognose: Sint-Truiden verloor dit seizoen nog geen enkele keer op zijn kunstgrasveld en wij denken dat daar zelfs tegen Genk geen verandering in komt. De odds op Genk zijn in onze ogen te laag en dus ligt er value bij de thuisploeg. Vandaar onze keuze voor een dubbele kans weddenschap op STVV. Daarbovenop gaan we eveneens voor de aantrekkelijke odd van 3,10 waarbij Sint-Truiden minstens één helft wint.

Onze wedtips:

Wedtip Sint-Truiden - Genk (18-01-2019) (1)

Wedtip Sint-Truiden - Genk (18-01-2019) (2)

Wedtip 3 & 4: Gent – Anderlecht

De 22ste speeldag in de Jupiler Pro League zorgt met Gent – Anderlecht voor een interessante topper. Mits een driepunter kunnen de Buffalo’s namelijk op gelijke hoogte komen met RSCA in het klassement. Of steekt kersvers coach Fred Rutten daar een stokje voor?

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Gent won vier van zijn vijf thuiswedstrijden onder Jess Thorup
 • Anderlecht verloor vier van zijn laatste vijf uitwedstrijden
 • Acht van de laatste tien thuismatchen van Gent eindigden in meer dan 2,5 goals
 • Negen van de laatste tien uitmatchen van Anderlecht eindigden in meer dan 2,5 goals

Onze prognose: Anderlecht blijft in hetzelfde bedje ziek en kan opnieuw niet winnen buitenshuis. We verwachten een driepunter voor Gent, maar dekken ons met een draw no bet in tegen een gelijkspel. Voorts ziet het ernaar uit dat we de nodige doelpunten mogen verwachten in de Ghelamco Arena.

Onze wedtips:

Wedtip Gent - Anderlecht (20-01-2019) (1)

Wedtip Gent - Anderlecht (20-01-2019) (2)

Wedtip 5 & 6: Club Brugge – Charleroi

Club Brugge viel woensdag volop in de prijzen op het gala van de Gouden Schoen. Siebe Schrijvers maakte het mooiste doelpunt, Wesley Moraes is belofte van het jaar, Ivan Leko trainer van het jaar en Hans Vanaken ging met de hoofdprijs aan de haal. In Jan Breydel wil blauw-zwart zijn individuele prijzen extra glans geven tegen Charleroi.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Club Brugge won acht van zijn tien thuiswedstrijden
 • Charleroi kon slechts twee van zijn tien uitwedstrijden winnen
 • Club Brugge leidde aan de rust in zeven van zijn tien thuiswedstrijden

Onze prognose: Charleroi verloor zijn laatste twee wedstrijden en gaat opnieuw kopje onder tegen de landskampioen. De mannen van Felice Mazzu hebben het dit seizoen immers erg moeilijk buitenshuis, terwijl Club thuis een machine is. Wij voorspellen bovendien dat gouden Hans en zijn kompanen bij het rustsignaal al op voorsprong staan.

Onze wedtips:

Wedtip Club Brugge - Charleroi (20-01-2019) (1)

Wedtip Club Brugge - Charleroi (20-01-2019) (2)

Wedtips Jupiler Pro League 21 tot 23 december 2018

Club Brugge, Antwerp, Anderlecht en Gent konden op de negentiende speeldag van de Jupiler Pro League niet winnen en zijn komend weekend uit op revanche. Voetbalgok bekijkt vier interessante affiches van dichterbij en schotelt je zo acht mooie wedtips voor.

Wedtip 1 & 2: AA Gent – Cercle Brugge

AA Gent acteert onder leiding van coach Jess Thorup eerder wisselvallig. Met een zware midweekmatch in de Croky Cup op bezoek bij Sint-Truiden verwachten wij komende vrijdag geen simpele wedstrijd voor de Buffalo’s. Cercle Brugge heeft immers vertrouwen getankt na de oververdiende 2-1 zege tegen Anderlecht.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • AA Gent won slechts één van zijn laatste vijf competitiematchen
 • Cercle Brugge won vier van zijn laatste zes competitiematchen
 • AA Gent slikte in acht van zijn tien thuiswedstrijden minstens één goal
 • Cercle Brugge scoorde in drie van zijn laatste vier uitwedstrijden minstens één goal

Onze prognose: wij vinden de notering voor een overwinning van Gent van 1,363 veel te laag en zien dan ook value bij de bezoekers. Om wat meer zekerheid in te bouwen gaan we voor een Europese handicap weddenschap op Cercle Brugge (+2) waarbij onze bet winnend is als Gent niét met twee of meer doelpunten verschil wint. Daarnaast achten we de kans groot dat de Vereniging minstens één keer de weg naar doel vindt in de Ghelamco Arena.

Onze wedtips:

Wedtip Gent - Cercle Brugge (21-12-2018) (1)

Wedtip Gent - Cercle Brugge (21-12-2018) (2)

Wedtip 3 & 4: Moeskroen – Anderlecht

Hein Vanhaezebrouck heeft voor de slechtste resultaten gezorgd bij Anderlecht in 80 (!) jaar en mocht daardoor beschikken van voorzitter Marc Coucke. Karim Belhocine neemt tijdelijk de honneurs waar, maar aan de kern van RSCA is uiteraard niets veranderd. Wij verwachten zelfs op Le Canonnier geen beterschap voor paars-wit.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Anderlecht kon al zes wedstrijden op rij niet meer winnen
 • Moeskroen verloor slechts één van zijn laatste zes competitiewedstrijden in eigen huis
 • Anderlecht verloor vijf van zijn laatste zeven uitduels in de Jupiler Pro League
 • Moeskroen hield in zijn laatste vier thuiswedstrijden Standard, Genk en Zulte op 0-0

Onze prognose: beide ploegen staan onder geweldig veel druk. Moeskroen moét punten pakken in de strijd tegen de degradatie, terwijl Anderlecht moét winnen om aansluiting te vinden met de top. Om die reden voorspellen we een gesloten en zenuwachtige wedstrijd zonder veel goals. En als we dan toch een favoriet moeten aanduiden, gaan we voor de thuisploeg. Weliswaar in de vorm van een dubbele kans weddenschap.

Onze wedtips:

Wedtip Moeskroen - Anderlecht (22-12-2018) (1)

Wedtip Moeskroen - Anderlecht (22-12-2018) (2)

Wedtip 5 & 6: Standard – Oostende

Terwijl Standard een puike prestatie op de mat legde door Zulte Waregem met overtuigende 4-1 cijfers huiswaarts te sturen, ging Oostende kansloos met 2-0 onderuit tegen KRC Genk. Al had die score nog veel hoger kunnen oplopen. Komt daar nog eens bij dat de jongens van Gert Verheyen extra vermoeid zullen zijn door hun midweekmatch in de Croky Cup op bezoek bij het verre Eupen.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Standard won drie van zijn laatste vijf thuisduels met overtuigende cijfers
 • Oostende verloor drie van zijn laatste vier uitmatchen
 • Standard won de laatste drie onderlinge duels tegen Oostende
 • Oostende scoorde slechts één keer in zijn laatste vijf uitmatchen

Onze prognose: de beperkte kern van Oostende pakt dit seizoen driepunters tegen de ploegen waar ze van moeten winnen, maar daar is ook alles mee gezegd. In wedstrijden tegen de linkerkolom kunnen ze geregeld het telraam bovenhalen en dus spreekt het voor zich dat het op Sclessin enorm moeilijk zal worden voor de Kustboys. Wij verwachten alleszins een snelle goal voor Standard en bijgevolg een voorsprong voor de Rouches bij het rustsignaal. Voorts zien we KVO niet bij machte om een goaltje tegen de touwen te prikken.

Onze wedtips:

Wedtip Standard - Oostende (22-12-2018) (1)

Wedtip Standard - Oostende (22-12-2018) (2)

Wedtip 7 & 8: Club Brugge – Antwerp

Club Brugge zit met 10 op 30 in een mindere periode, maar daar hebben de groepswedstrijden in de Champions League ongetwijfeld iets mee te maken. Zonder midweekmatch moet blauw-zwart dan ook in staat zijn om de rivaal uit Antwerp te verslaan.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Club Brugge won dit seizoen zeven van zijn negen thuiswedstrijden
 • Antwerp won slechts één van zijn laatste vier wedstrijden
 • Club Brugge scoorde in al zijn thuismatchen minstens één keer
 • Antwerp scoorde in zeven van zijn negen uitmatchen minstens één keer

Onze prognose: Ivan Leko en zijn manschappen zijn geprikkeld door de kritiek op de mindere competitieresultaten en zullen onder impuls van een kolkend Jan Breydel de bezoekers uit Antwerp puntenloos huiswaarts sturen. We voorspellen daarnaast wel dat The Great Old minstens één goal zal maken tegen Club.

Onze wedtips:

Wedtip Club Brugge - Antwerp (23-12-2018) (1)

Wedtip Club Brugge - Antwerp (23-12-2018) (2)

Wedtips Jupiler Pro League 23 tot 25 november 2018

Na de teleurstellende interlandbreak voor de Rode Duivels is het weer tijd voor voetbal in de Jupiler Pro League. Kan Zulte Waregem zijn driepunter tegen Lokeren nog wat meer glans geven op Jan Breydel? Slaagt Standard er deze keer wél in om een mindere tegenstander opzij te zetten? En zal Sint-Truiden ook Anderlecht het zwijgen opleggen op zijn kunstgrasveld? Dat en nog veel meer in onderstaande voorbeschouwing over de zestiende speeldag in de Belgische voetbalcompetitie.

Wedtip 1 & 2: Club Brugge – Zulte Waregem

Hoewel Club Brugge met een slecht gevoel de interlandbreak moest induiken na een 2-1 nederlaag op bezoek bij Charleroi, is het van Blauw-Zwart geweten dat ze er in het eigen stadion áltijd staan. Met de steun van zo’n 25.000 fans is Jan Breydel al jarenlang een onneembare vesting. Zulte Waregem mag dan wel een opkikker gekregen hebben dankzij de 2-0 overwinning tegen Lokeren, toch zal dat volgens ons allesbehalve volstaan om iets te gaan rapen bij Ivan Leko & co.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • De heenmatch eindigde op 2-5 in het voordeel van Club
 • Club – Zulte is de op één na beste aanval tegen de slechtste verdediging
 • Club is de beste thuisploeg (19/21), Zulte de slechtste uitploeg (1/21)
 • Club won zijn laatste 5 duels tegen Zulte en scoorde daarbij altijd 2 keer of meer
 • Club slikte in eigen huis nog maar 5 doelpunten

Onze prognose: Club Brugge pikt opnieuw aan met een zege en heeft geen kind aan een onmondig Zulte Waregem. Blauw-Zwart zal naar goede gewoonte meteen op zoek gaan naar een doelpunt en leidt al bij de rust. In totaal verwachten wij 3 of meer goals tijdens de openingsmatch van de zestiende speeldag.

Onze wedtips:

Wedtip Club Brugge - Zulte Waregem (23-11-2018) (2)

Wedtip 3 & 4: Standard – Eupen

Met een zevende plaats na vijftien speeldagen oogt de balans van Michel Preud’homme tot dusver magertjes in de vurige stede. Bovendien is het voor de 59-jarige Luikenaar moeilijk om zijn ploeg op te laden voor wedstrijden tegen de mindere goden. Eupen lijkt zich dit seizoen net extra te kunnen motiveren voor confrontaties met de topteams. Op de eerste speeldag won Club nog met 5-2 van de Panda’s, maar daarna klopte de ploeg van Claude Makélélé Standard én Anderlecht met 2-1. Daarnaast kenden ook Genk (2-1) en Gent (2-3) de nodige moeilijkheden met Eupen. Beide ploegen wonnen nipt met 1 doelpunt verschil.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • De heenmatch eindigde op 2-1 in het voordeel van Eupen
 • Standard won maar één van zijn laatste 5 matchen
 • Standard kon in de competitie slechts 3 van zijn 7 thuismatchen winnen, enkel tegen Club (3-1) was er een doelpuntenverschil van meer dan één goal
 • Eupen scoorde dit seizoen in 12 van zijn 15 matchen één of meer goals
 • Eupen vond tegen de G5 gemiddeld 1,8 keer per match de weg naar doel

Onze prognose: Wij verwachten dat Eupen ook op Sclessin goed voor de dag zal komen. Met de 3-way of Europese handicap Eupen +2 is onze weddenschap winnend als Eupen niet met meer dan 1 doelpunt verschil verliest tegen Standard. Als de Panda’s gelijkspelen of winnen is de bet uiteraard ook in ons voordeel.

Onze wedtips:

Wedtip Standard - Eupen (24-11-2018) (1)

Wedtip Standard - Eupen (24-11-2018) (2)

Wedtip 5 & 6: Sint-Truiden – Anderlecht

Terwijl Anderlecht dit seizoen een schim van zichzelf is, presteert het vernieuwde Sint-Truiden onder Marc Brys boven de verwachtingen. In eigen huis zijn de Kanaries tot dusver onklopbaar. Landskampioen Club Brugge kwam eind vorige maand met een 2-2 gelijkspel zelfs nog goed weg op Stayen. Bij RSCA is de rust daarentegen nog altijd niet weergekeerd nu Marc Coucke spits Landry Dimata vrijaf gaf zonder medeweten van Hein Vanhaezebrouck.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • De heenmatch eindigde op een 0-0 gelijkspel
 • Anderlecht kon in de laatste vijf onderlinge confrontaties slechts één keer winnen van STVV
 • Sint-Truiden verloor dit seizoen nog geen enkele wedstrijd in eigen huis
 • Anderlecht scoorde in 6 van zijn 7 uitmatchen één of meer goals
 • Sint-Truiden scoorde in 6 van zijn 7 thuismatchen één of meer goals

Onze prognose: Wij verwachten dat ook Anderlecht er niet in zal slagen om te gaan winnen op het kunstgrasveld van Sint-Truiden. Om iets meer zekerheid in te bouwen kiezen we echter voor een ongeldig bij gelijkspel weddenschap op STVV. Daarnaast ziet het ernaar uit dat we ook de nodige doelpunten mogen verwachten op Stayen.

Onze wedtips:

Wedtip Sint-Truiden - Anderlecht (25-11-2018) (1)

 

Wedtip Sint-Truiden - Anderlecht (25-11-2018) (2)

Reactie plaatsen