arrow_drop_up arrow_drop_down
9 mei 2019 

Wedtips La Liga: strijd om Europese plaatsen en een rasechte kelderkraker

Inhoudsopgave

 1. Wedtips La Liga 12 mei 2019
 2. Wedtips La Liga 25 tot 29 april 2019
 3. Wedtips La Liga 26 tot 28 januari 2019
 4. Wedtips La Liga 21 tot 23 december 2018
 5. Wedtips La Liga 23 tot 25 november 2018

Wedtips La Liga 12 mei 2019

In de Primera División is Barcelona al landskampioen, maar de strijd om de Europese plaatsen blijft razend spannend. En ook in de kelder van het klassement wordt het ongetwijfeld nagelbijten.

Wedtip 1 & 2: Atlético Madrid – Sevilla

Atlético Madrid is al zo goed als zeker van de tweede plaats, maar in het Wanda Metropolitano stadion laat de ploeg van Diego Simeone zelden punten liggen. Kan Sevilla daar verandering in brengen?

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Atlético Madrid is met 47 op 54 de beste thuisploeg in La Liga
 • Sevilla verloor drie van zijn laatste vier wedstrijden
 • Atlético Madrid won zijn laatste zes matchen
 • Sevilla kwam in drie van zijn laatste vier wedstrijden niet tot scoren
 • Atlético Madrid hield in vijf van zijn laatste zes thuismatchen de nul

Onze prognose: Sevilla zit al enkele weken in een mindere vorm en daarom zien wij de Sevillistas niet bij machte om iets te gaan rapen bij dé thuisploeg bij uitstek. Aangezien ook de doelpuntenproductie al een tijdje stokt bij de ploeg van Pablo Machín, verwachten we maximum één tegendoelpunt voor Atlético Madrid.

Onze wedtips:

Wedtips La Liga

Wedtips La Liga

Wedtip 3 & 4: Barcelona – Getafe

Barcelona heeft zijn 26ste landstitel al beet, maar lang heeft die vreugde niet nagezinderd. De pijnlijke 4-0 nederlaag tegen Liverpool en de bijhorende uitschakeling in de Champions League is immers hard aangekomen bij Lionel Messi & co.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Barcelona verloor zijn laatste twee matchen
 • Getafe verloor slechts drie van zijn achttien uitmatchen
 • Barcelona kon al 188 minuten geen doelpunt meer scoren

Onze prognose: Getafe heeft dankzij zijn vierde stek nog altijd zicht op een Champions League ticket en zal er dus alles aan doen om iets te rapen op Camp Nou. Barcelona heeft daarentegen niets meer te winnen of te verliezen en komt wellicht niet met zijn beste elftal aan de aftrap. Wij voorspellen dat een gretig Getafe niet verliest en dat een aangeslagen Barça minder dan drie keer raak treft.

Onze wedtips:

Wedtips La Liga

Wedtips La Liga

Wedtip 5 & 6: Girona – Levante

Met Girona – Levante staat er zondagavond een rasechte kelderkraker op het programma. Girona zit in de hoek waar de klappen vallen en moet dringend opstaan om de degradatie in extremis te vermijden. Als Levante daarentegen wint, is het gered.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Girona verloor zeven van zijn laatste acht wedstrijden
 • Levante won twee van zijn laatste drie matchen
 • Girona kon slechts één van de laatste zes onderlinge duels winnen

Onze prognose: wij verwachten een zenuwachtige wedstrijd die beide ploegen vooral niet willen verliezen. Als we dan toch een favoriet moeten aanduiden gaan we voor Levante. Vandaar de keuze voor een dubbele kans weddenschap op de bezoekers, evenals een under 2,5 goals.

Onze wedtips:

Wedtips La Liga

Wedtips La Liga

Wedtip 7 & 8: Rayo Vallecano – Real Valladolid

Rayo Vallecano is op twee speeldagen van het einde al zeker van de degradatie, maar ook bij Real Valladolid wordt de grond heet onder de voeten. De ploeg van Sergio González heeft immers maar één puntje overschot op de laatste nog in te vullen degradatieplek.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Real Valladolid won twee van zijn laatste drie wedstrijden
 • Rayo Vallecano verloor twee van zijn laatste drie matchen
 • Real Valladolid kon al 35 wedstrijden op een rij geen drie keer scoren in één match

Onze prognose: Real Valladolid kan een grote stap richting het behoud zetten mits een driepunter bij het al gedegradeerde Rayo Vallecano. Wij verwachten dat de Pucela in hun opzet slagen in een voor het overige gesloten wedstrijd.

Onze wedtips:

Wedtips La Liga

Wedtips La Liga

Wedtip 9 & 10: Valencia – Alavés

Valencia aast in La Liga nog steeds op het Champions League ticket dat momenteel ingepalmd is door Getafe en dus is er maar één optie tegen Deportivo Alavés: de drie punten thuishouden.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Valencia won drie van zijn laatste vijf competitiematchen in eigen huis
 • Deportivo Alavés kon al acht wedstrijden op een rij niet meer winnen
 • Valencia won zijn vorige vier thuismatchen van Alavés

Onze prognose: Alavés was lang dé seizoensrevelatie in de Primera División, maar de laatste maanden is de ploeg van Abelardo Fernández weggegleden naar de tiende plaats in het klassement. Voor de bezoekers staat er bijgevolg niets meer op het spel en dus zien wij Valencia winnen. Daarnaast is de kans reëel dat Daniel Parejo – de vaste strafschopnemer – op het scorebord verschijnt.

Onze wedtips:

Wedtips La Liga

Wedtips La Liga

Wedtip 11 & 12: Real Sociedad – Real Madrid

Het duel tussen Real Sociedad en Real Madrid is een echte eindeseizoenswedstrijd. Eerstgenoemde is al zeker van de achtste plaats en laatstgenoemde is al zeker van de derde plaats.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Real Sociedad won zijn laatste twee wedstrijden
 • Real Madrid kon zijn laatste vier uitmatchen niet winnen
 • Real Sociedad ging in de heenronde met 0-2 winnen in Bernabéu

Onze prognose: Real Madrid heeft een erg belabberd seizoen achter de rug en zal zich volgens ons maar moeilijk kunnen opladen voor een tripje naar Sociedad. Daarom gaan wij voor een ongeldig bij gelijkspel weddenschap op de thuisploeg. Voorts verwachten we dat Thibaut Courtois zich minstens twee keer zal moeten omdraaien.

Onze wedtips:

Wedtips La Liga

Wedtips La Liga

Wedtips La Liga 25 tot 29 april 2019

In de Primera División kan Barcelona de titel al ruiken. Atlético Madrid is op weg om vice-kampioen te worden en Real Madrid zal vrede moeten nemen met een derde plaats. Voor de Europese tickets daaronder is het daarentegen nog bloedstollend spannend.

Wedtip 1 & 2: Getafe – Real Madrid

In voetbalseizoen 2016-2017 vertoefde Getafe nog in tweede klasse, maar op dit moment zijn ze volop in de running voor een Champions League ticket. Moet na Sevilla ook Real eraan geloven in het Coliseum Alfonso Pérez?

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Getafe won 8 van zijn laatste 9 thuiswedstrijden
 • Real Madrid kon zijn laatste 2 uitwedstrijden niet winnen
 • In 4 van de laatste 5 onderlinge duels vielen er meer dan 2,5 goals

Onze prognose: Getafe won vorige speeldag met 3-0 van Sevilla en leeft op een roze wolk. De huidige vierde plaats geeft immers recht op de groepsfase van het kampioenenbal. Real heeft daarentegen niets meer te winnen en zal dus minder gemotiveerd aan de aftrap verschijnen. Om die reden gaan wij voor een dubbele kans weddenschap op de thuisploeg met daarbij minstens drie doelpunten.

Onze wedtips:

Wedtips La Liga

Wedtips La Liga

Wedtip 3 & 4: Atlético Madrid – Real Valladolid

Atlético Madrid verloor slechts 1 van zijn laatste 23 thuismatchen en dus spreekt het voor zich dat degradatiekandidaat Real Valladolid geen eenvoudige opdracht wacht in het Wanda Metropolitano stadion.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Atlético Madrid won zijn laatste 6 thuiswedstrijden
 • Real Valladolid verloor 5 van zijn laatste 7 uitmatchen
 • Atlético Madrid won de laatste 5 onderlinge confrontaties

Onze prognose: Atlético is nu al redelijk zeker van zijn tweede stek in het klassement, maar dat wil niet zeggen dat trainer Diego Simeone zijn manschappen als makke lammetjes zal laten voetballen. Wij voorspellen een moedig Real Valladolid, maar finaal zal de nummer 17 uit La Liga tekortschieten. Daarom gaan wij voor een overwinning voor Atléti met daarbij minstens twee goals voor de thuisploeg.

Onze wedtips:

Wedtips La Liga

Wedtips La Liga

Wedtip 5 & 6: Barcelona – Levante

Barcelona kan zaterdag zijn 26ste titel in de wacht slepen. Niets is zo mooi als in eigen stadion kampioen spelen en dus verwachten wij dat Lionel Messi & co er alles aan zullen doen om een ware galawedstrijd op de mat te leggen.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Barcelona won zijn laatste 6 thuismatchen
 • Levante verloor 8 van zijn laatste 10 uitwedstrijden
 • Barcelona scoort gemiddeld 2,82 keer per thuismatch

Onze prognose: Levante staat maar drie punten boven de degradatiestreep, maar is volgens ons kansloos om iets te rapen bij een prijzenhongerig Barcelona. Wij zien de Blaugrana furieus starten, waardoor er bij het rustsignaal al een voorsprong op het scorebord staat. Daarnaast zien we Barça minstens drie keer de bal tegen de touwen knallen.

Onze wedtips:

Wedtips La Liga

Wedtips La Liga

Wedtip 7 & 8: Girona – Sevilla

Girona is dit seizoen veruit de slechtste thuisploeg in de Primera División en dat zou hen wel eens duur te staan kunnen komen. Na zes opeenvolgende nederlagen zijn de Gironistas immers helemaal weggezakt in het klassement en loert het degradatiespook om de hoek. Sevilla heeft dan weer dringend punten nodig in de zoektocht naar Europees voetbal.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Girona verloor zijn laatste 6 wedstrijden
 • Sevilla won 4 van zijn laatste 5 matchen
 • Girona kon nog nooit scoren tegen Sevilla
 • Sevilla won de laatste 3 onderlinge confrontaties

Onze prognose: Girona zit in de hoek waar de klappen vallen en dat zal volgens ons niet veranderen tegen Sevilla. Wij zien de bezoekers met de drie punten aan de haal gaan en zien Girona geen twee keer scoren. Enerzijds omdat ze gemiddeld slechts 0,88 goals laten optekenen per thuismatch, anderzijds omdat Atlético veruit over de beste defensie van de competitie beschikt.

Onze wedtips:

Wedtips La Liga

Wedtips La Liga

Wedtips La Liga 26 tot 28 januari 2019

In de Primera División heeft Barcelona een voorsprong van 10 punten op Real Madrid, maar de Koninklijke willen zich niet zomaar gewonnen geven. Wat kan de ploeg van Santiago Solari op bezoek bij een Espanyol op de dool? En duwt Valencia het lijdende Villarreal nog wat dieper in de put? Voetbalgok gaat onderstaand dieper in op beide wedstrijden.

Wedtip 1 & 2: Valencia – Villarreal

Als Valencia nog wil meedoen voor de Europese plaatsen is een overwinning tegen laagvlieger Villarreal een absolute must. Getafe, de zesde in de stand, telt immers al vijf punten meer dan de Valencianistes. Villarreal heeft daarentegen dringend nood aan punten om weg te geraken uit het degradatiemoeras, maar dat zien wij niet meteen gebeuren in het Estadio Mestalla.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Valencia won twee van zijn laatste drie matchen
 • Villarreal kon al zeven matchen op rij niet meer winnen
 • In de laatste zes competitiewedstrijden van Valencia scoorden beide teams
 • In vijf van de laatste zes competitiewedstrijden van Villarreal scoorden beide teams

Onze prognose: Valencia doet wat het moet doen en houdt de punten thuis. Villarreal probeert er alles aan te doen om het tij te keren, maar speelt te verkrampt. Al denken we wel dat de ploeg van trainer Javier Calleja minstens eentje tegen de touwen prikt.

Onze wedtips:

Wedtip Valencia - Villarreal (26-01-2019) (1)

Wedtip Valencia - Villarreal (26-01-2019) (2)

Wedtip 3 & 4: Espanyol – Real Madrid

Na enkele moeilijke weken zit Real Madrid weer op het juiste spoor. In de laatste twee competitiematchen werden zowel Betis (1-2) als Sevilla (2-0) immers puntenloos huiswaarts gestuurd. Espanyol weet daarentegen niet meer wat winnen is…

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Espanyol verloor acht van zijn laatste negen competitiewedstrijden
 • Real Madrid won vijf van zijn laatste zeven competitiewedstrijden
 • Espanyol scoorde in zijn laatste vijf thuismatchen nooit meer dan één keer

Onze prognose: Real Madrid heeft geen kind aan een onmondig Espanyol en gaat met de drie punten aan de haal. Espanyol probeert wel, maar ene Thibaut Courtois zal er hoogstpersoonlijk voor zorgen dat Los Pericos voor de zesde thuismatch op rij geen twee keer de weg naar doel vinden in 90 minuten voetbal.

Onze wedtips:

Wedtip Espanyol - Real Madrid (27-01-2019) (1)

Wedtip Espanyol - Real Madrid (27-01-2019) (2)

Wedtips La Liga 21 tot 23 december 2018

Omdat zowel Barcelona als Real Madrid dit seizoen veel punten laten liggen, is La Liga razend spannend. Real komt dit weekend niet in actie omwille van de WK voor clubs finale in Abu Dhabi. Maar hoe brengen concurrenten FC Barcelona en Atlético Madrid het er vanaf? En kan revelatie Deportivo Alavés opnieuw aanknopen met een goed resultaat? Voetbalgok spit het voor je uit.

Wedtip 1 & 2: FC Barcelona – Celta de Vigo

Vanzelfsprekend bestaat er geen twijfel over dat Barcelona de grote favoriet is tegen Celta de Vigo. De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat naar onze mening met 1,10 echter te laag en dus ligt de value bij de bezoekers. Zéker als we de statistieken erbij halen.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Barcelona won drie van zijn acht thuiswedstrijden met drie doelpunten verschil of meer
 • Celta de Vigo verloor nog geen enkele uitwedstrijd met meer dan één doelpunt verschil
 • Barcelona scoorde in al zijn thuismatchen minstens één keer
 • Celta de Vigo scoorde in al zijn uitmatchen minstens één keer
 • Barcelona kon in slechts twee van zijn acht thuismatchen de nul houden

Onze prognose: de kans is groot dat Barcelona aan het langste eind trekt, maar Celta de Vigo heeft zich dit seizoen nog geen enkele keer laten afslachten. Een Europese handicap weddenschap op Celta de Vigo (+3) is dan ook erg aantrekkelijk aan quotering 2,00. Als Barça niet met drie goals verschil of meer wint, is onze bet dus altijd correct. Voorts voorspellen we dat beide teams de weg naar doel zullen vinden in Camp Nou.

Onze wedtips:

Wedtip FC Barcelona - Celta de Vigo (22-12-2018) (1)

Wedtip FC Barcelona - Celta de Vigo (22-12-2018) (2)

Wedtip 3 & 4: Atlético Madrid – Espanyol

Terwijl Atlético Madrid niet meer weet wat verliezen is, zit Espanyol in de hoek waar de klappen vallen. Zeker in het Wanda Metropolitano stadion zijn de manschappen van Diego Simeone ijzersterk. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Los Colchoneros tot dusver de beste thuisploeg is in La Liga.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Atlético Madrid is al dertien wedstrijden op rij ongeslagen
 • Espanyol verloor zijn laatste vijf wedstrijden
 • Atlético Madrid won vijf van zijn acht thuiswedstrijden zonder tegendoelpunt
 • Zeven van de laatste tien wedstrijden van Atlético eindigden in minder dan 2,5 goals

Onze prognose: Atlético Madrid duwt Espanyol nog meer in de hoek waar de klappen vallen en boekt een zege zonder tegendoelpunt. Naar goede gewoonte maakt de stugge thuisploeg er geen doelpuntenfestival van, waardoor we minder dan 2,5 goals verwachten.

Onze wedtips:

Wedtip Atlético Madrid - Espanyol (22-12-2018) (1)

Wedtip Atlético Madrid - Espanyol (22-12-2018) (2)

Wedtip 5 & 6: Real Sociedad – Deportivo Alavés

Deportivo Alavés is dit seizoen dé revelatie in de Primera División. De laatste weken loopt het iets minder voor de ploeg van Abelardo Fernández, maar op bezoek bij Real Sociedad liggen er mogelijkheden voor de nummer 6 uit Spanje.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Real Sociedad kon nog maar één van zijn zeven thuiswedstrijden winnen
 • Deportivo Alavés won drie van zijn acht uitwedstrijden
 • Real Sociedad scoorde in vijf van zijn zeven thuiswedstrijden minder dan twee goals

Onze prognoses: Deportivo Alavés zit in een dipje, maar Real Sociedad is zowaar nog minder in vorm. Zij verloren namelijk hun laatste drie wedstrijden. Als we notering 2,00 voorgeschoteld krijgen voor een dubbele kans op Alavés twijfelen we dan ook niet. Met een gemiddelde van 0,86 goals in eigen huis voorspellen we eveneens minder dan twee doelpunten voor Real Sociedad.

Onze wedtips:

Wedtip Real Sociedad - Deportivo Alavés (21-12-2018) (1)

Wedtip Real Sociedad - Deportivo Alavés (21-12-2018) (2)

Wedtips La Liga 23 tot 25 november 2018

Na de uitschakeling van Spanje in de Nations League in een groep met Engeland en Kroatië is het weer de beurt aan La Liga. Wat vermag Barcelona op bezoek bij Atlético Madrid? Kan Eibar stunten tegen Real Madrid? En houden de sterke thuisreputaties van Sevilla en Espanyol stand? Dat en nog veel meer in onderstaande voorbeschouwing op de dertiende speeldag in de Spaanse voetbalcompetitie.

Wedtip 1 & 2: Atlético Madrid – FC Barcelona

Atlético Madrid is onder leiding van coach Diego Simeone al jaar en dag een moeilijk te bespelen team. Vooral in eigen huis zijn Los Colchoneros ijzersterk. Dat zal ook FC Barcelona – dat in het klassement slechts één puntje meer telt – aan den lijve mogen ondervinden. De thuisploeg zit na een zinderende 3-2 overwinning in de laatste minuut tegen Athletic Bilbao ook meer in de flow dan de Blaugrana. Ernesto Valverde & co lieten zich net voor de interlandbreak in Camp Nou immers verrassen door Real Betis met een 3-4 nederlaag.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Atlético Madrid won 5 van zijn 6 thuiswedstrijden en speelde één keer gelijk
 • Barcelona won slechts één van zijn laatste drie uitmatchen
 • Atlético Madrid is al 9 matchen op rij ongeslagen in La Liga
 • Atlético Madrid scoort gemiddeld 1,83 keer per match in eigen huis
 • Barcelona scoort gemiddeld 1,6 keer per match buitenshuis

Onze prognose: Atlético Madrid gaat door op zijn ongeslagen elan en houdt ook Barcelona af. Atléti verloor dit seizoen nog maar één keer in La Liga, maar speelde wel al vijf keer gelijk. Vandaar kiezen wij voor een dubbele kans weddenschap op de thuisploeg. Daarnaast verwachten wij met aanvallend geweld als Antoine Griezmann en Lionel Messi meer dan 2,5 goals.

Onze wedtips:

Wedtip Atlético Madrid - FC Barcelona (24-11-2018) (1)

Wedtip Atlético Madrid - FC Barcelona (24-11-2018) (2)

Wedtip 3 & 4: Eibar – Real Madrid

Real Madrid kent met 20 op 36 een erg magere competitiestart. Vooral op verplaatsing hebben De Koninklijke het moeilijk om hun spel op te dringen aan de tegenstander. Al zal het vertrek van ene Cristiano Ronaldo daar ook wel voor iets tussen zitten. Voor middenmoter Eibar liggen er hoe dan ook kansen, al willen we daar niet mee gezegd hebben dat we de thuisploeg zien winnen.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Eibar won 3 keer in eigen huis, speelde één keer gelijk en verloor 2 keer
 • Real Madrid won slechts 2 van zijn 6 uitmatchen
 • Eibar scoorde in al zijn 6 thuismatchen minstens één keer
 • Real Madrid scoorde in 4 van zijn 6 uitmatchen minstens één keer

Onze prognose: Gezien de statistieken zien wij wel value in een 3-way of Europese handicap op Eibar (+2). Onze weddenschap is met andere woorden winnend als Eibar niet met meer dan één goal verschil verliest van Real Madrid. Bij een thuisoverwinning of gelijkspel is onze bet dus ook correct. Daarnaast ziet het er sterk naar uit dat beide ploegen minstens één keer de weg naar doel zullen vinden.

Onze wedtips:

Wedtip Eibar - Real Madrid (24-11-2018) (1)

Wedtip Eibar - Real Madrid (24-11-2018) (2)

Wedtip 5 & 6: combinatie weddenschappen

Tot slot hebben we nog twee ruime verdubbelaars in de vorm van een combinatie weddenschap voor je in petto. In onderstaand overzicht nemen we Sevilla – Real Valladolid, Espanyol – Girona, Real Sociedad – Celta de Vigo en Huesca – Levante onder de loep.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Sevilla won zijn laatste 4 thuiswedstrijden
 • Espanyol won tot dusver al zijn thuismatchen
 • Real Sociedad kon nog geen enkele thuiswedstrijd winnen
 • Huesca kon nog geen enkele thuiswedstrijd winnen

Onze prognoses: Sevilla en Espanyol doen hun sterke thuisreputatie alle eer aan en winnen van respectievelijk Real Valladolid en Girona. Celta de Vigo verliest niet op bezoek bij Real Sociedad en ook Levante raapt minstens een punt bij rode lantaarn Huesca.

Onze wedtips:

Wedtip met Sevilla - Real Valladolid en Espanyol - Girona (25-11-2018)

Wedtip met Real Sociedad - Celta de Vigo en Huesca - Levante (24-11-2018 en 26-11-2018)

Reactie plaatsen