arrow_drop_up arrow_drop_down
24 januari 2019 

Wedtips Ligue 1: PSG vernedert Rennes, Monaco kan ook kelderkraker niet winnen

Inhoudsopgave

 1. Wedtips Ligue 1 25 tot 27 januari 2019
 2. Wedtips Ligue 1 23 tot 25 november 2018

Wedtips Ligue 1 25 tot 27 januari 2019

Met twee speeldagen minder dan de top 5 staat Paris Saint-Germain alsnog 13 punten los in de Ligue 1. De vraag is dus meestal niet óf de Parijzenaars hun wedstrijd zullen winnen, maar wel met hoeveel. Voor échte spanning is het onderin te doen, waar er met Dijon – Monaco een heuse kelderkraker op het programma staat.

Wedtip 1 & 2: PSG – Stade Rennes

In voetballand zijn er weinig zaken zo zeker als de jaarlijkse wederkerende suprematie van Paris Saint-Germain. Zeker in het Parc des Princes zijn de tegenstanders voornamelijk bezig met het proberen te beperken van de schade. Voor Stade Rennes wordt het dan ook een loodzware opgave.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • PSG won al zijn tien thuismatchen dit seizoen met een doelpuntensaldo van 37-3
 • De Parijzenaars wonnen zeven van de laatste acht onderlinge confrontaties tegen Rennes
 • Kylian Mbappé is topschutter in Frankrijk met 17 doelpunten in 14 matchen

Onze prognose: Stade Rennes verloor een week geleden nog van rode lantaarn Guingamp en heeft dus niet bepaald een goeie vorm beet. PSG liet amper drie dagen later zien hoe het wel moet en klopte datzelfde Guingamp met 9-0. Het spreekt dan ook voor zich dat we PSG thuis eenvoudig zien winnen van Rennes. Een halftime / fulltime notering van 1,75 is alvast aantrekkelijk en ook de kans dat Kylian Mbappé de weg naar doel vindt is het overwegen waard.

Onze wedtips:

Wedtip PSG - Stade Rennes (2-01-2019) (1)

Wedtip PSG - Stade Rennes (2-01-2019) (2)

Wedtip 3 & 4: Dijon – Monaco

Thierry Henry heeft het niet lang uitgezongen als coach van Monaco. Na amper drie maanden is hij namelijk al mogen beschikken in het prinsdom. Franck Passi neemt voorlopig even het roer over, maar kan hij op zo korte termijn wel een verandering teweegbrengen bij deze doodzieke ploeg?

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Dijon verloor zijn laatste drie thuiswedstrijden in de competitie niet
 • Monaco kon zijn laatste vijf competitiewedstrijden niet winnen
 • Twee van de laatste drie thuismatchen van Dijon eindigden in minder dan 2,5 goals
 • Vier van de laatste vijf uitmatchen van Monaco eindigden in minder dan 2,5 goals

Onze prognose: Monaco ging dinsdag met 1-3 onderuit tegen tweedeklasser Metz, terwijl Dijon woensdag vriend en vijand verbaasde door Saint-Étienne met 3-6 te kloppen. Het momentum ligt dus bij de thuisploeg, vandaar een inzet op Dijon draw no bet. Voorts verwachten we een gesloten wedstrijd die beide ploegen vooral niet willen verliezen, waardoor de under 2,5 goals een logisch gevolg is.

Onze wedtips:

Wedtip Dijon - Monaco (26-01-2019) (1)

Wedtip Dijon - Monaco (26-01-2019) (2)

Wedtips Ligue 1 23 tot 25 november 2018

In de Nations League liet Frankrijk zich aftroeven door Nederland en dus ligt de focus intussen weer helemaal op de Ligue 1. Hakt PSG ook Toulouse in de pan? Blijven Henry & co in hetzelfde bedje ziek? En kan Nice de nummer twee in de stand puntenloos huiswaarts sturen?

Wedtip 1 & 2: PSG – Toulouse

Voor een spannende competitie moet je niet in Frankrijk zijn. Paris Saint-Germain is simpelweg buiten categorie en telt nu al 13 punten voorsprong op Lille, de nummer twee in de stand. De statistieken van de Parijzenaars zijn ronduit indrukwekkend: 39 op 39, 45 goals gemaakt en slechts 7 tegendoelpunten. Wat ons betreft staat ook Toulouse een loodzware avond te wachten in het Parc des Princes.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Toulouse kan al 9 wedstrijden op rij niet meer winnen
 • PSG won 5 van zijn 7 thuismatchen met meer dan twee goals verschil
 • Toulouse kon in 3 van zijn 6 uitmatchen niet scoren
 • PSG hield in 4 van zijn 7 thuismatchen zijn netten schoon

Onze prognose: de vraag is volgens ons niet of PSG zal winnen, maar wel met hoeveel doelpunten verschil. De odd voor een overwinning van de ploeg van Thomas Tuchel is aan 1,142 allesbehalve speelbaar en dus wenden we ons tot een 3-way of Europese handicap op PSG (-2). Op die manier verdubbelen we onze inzet als de thuisploeg met meer dan 2 goals verschil wint. Voorts zien we Toulouse – dat in vrije val is in de Ligue 1 – niet scoren op het veld van de competitieleider.

Onze wedtips:

Wedtip PSG - Toulouse (24-11-2018) (1)

Wedtip PSG - Toulouse (24-11-2018) (2)

Wedtip 3 & 4: Caen – Monaco

Niemand had het verwacht, maar AS Monaco zit momenteel in vieze papieren in de Ligue 1. De Franse vicekampioen heeft een berg geblesseerden en deelt de rode lantaarn met Guingamp. Tegen Caen is er voor de ploeg van Thierry Henry misschien wel wat mogelijk. Al is het team van onder meer ex-STVV’er Stef Peeters het wel gewoon om te strijden tegen het degradatiespook.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Caen kon al 5 wedstrijden op rij niet winnen
 • Monaco kon al 12 wedstrijden op rij niet winnen
 • Caen scoort thuis gemiddeld 1,17 keer per wedstrijd
 • Monaco scoort op verplaatsing gemiddeld 1 keer per wedstrijd

Onze prognose: wij voorspellen een gesloten match waarin beide ploegen die totaal uit vorm zijn vooral niet willen verliezen. Beide teams zullen de kat uit de boom kijken en hopen op een foutje van de tegenstander. Daarom verwachten wij dat de brilscore nog steeds op het bord staat als het rustsignaal weerklinkt. Logischerwijs zien we dus ook minder dan 2,5 doelpunten vallen in het Michel d’Ornano stadion.

Onze wedtips:

Wedtip Caen - Monaco (24-11-2018) (1)

Wedtip Caen - Monaco (24-11-2018) (2)

Wedtip 5 & 6: Nice – Lille

Komende zondag ontvangt Nice met Lille de nummer twee in de Ligue 1. En hoewel de ploeg van Patrick Vieira op de zevende plaats staat, loopt het niet lekker in de eigen Allianz Riviera. Le LOSC krijgt zo een unieke kans om zijn tweede stek nog wat meer glans te geven.

De opvallendste wedstrijdstatistieken:

 • Nice verloor 4 van zijn 6 thuismatchen en heeft een doelpuntensaldo van -7
 • Lille won 2 van zijn 6 uitmatchen en heeft een doelpuntensaldo van -1
 • Nice scoort thuis gemiddeld 0,5 goals per match
 • Lille scoort op verplaatsing gemiddeld 1 keer per match
 • In de laatste 4 matchen van Nice viel er altijd maar één doelpunt

Onze prognose: wij verwachten een gesloten wedstrijd met weinig doelpunten. Feit is wel dat Lille tot dusver beter voetbal op de mat bracht in vergelijking met Nice. Vandaar onze keuze voor een ongeldig bij gelijkspel weddenschap op Lille. Daarnaast gaan we zoals eerder gesteld uit van weinig goals en dus pronostikeren we ook de under 2,5.

Onze wedtips:

Wedtip Nice - Lille (25-11-2018) (1)

Wedtip Nice - Lille (25-11-2018) (2)

Reactie plaatsen